Wat is het beste vitamine merk? Bekijk de top 10

Je ervaart meerdere bijwerkingen als je een vitaminetekort hebt. Zo kun je bijvoorbeeld moeite hebben met concentreren, terwijl je ook last kunt hebben van vermoeidheid en/of futloosheid.

Los deze klachten op door iets aan je tekort te doen. Vitaminepillen slikken is dan ook een goede oplossing. Je moet dan wel weten van welk vitamine merk je het beste de pillen kunt kopen.

In dit artikel noemen we daarom de 10 beste fabrikanten van vitamineproducten. Bepaal vervolgens zelf wat voor jou wensen en behoeften het beste vitamine merk is. 

1. Nutribites

Als je kwalitatieve vitaminepillen zoekt, ben je bij Nutribites zeker aan het juiste adres. Dit merk voegt bijvoorbeeld geen kunstmatige smaak-, kleur- en geurstoffen toe aan hun producten. Dit komt je gezondheid natuurlijk ten goede.

Ook onnodige vulstoffen en ingrediënten zijn uit den boze bij Nutribites. In plaats daarvan gebruikt deze fabrikant alleen maar ingrediënten die uit de natuur komen.

Wist je overigens dat dit merk een samenwerkingsverband heeft met One Tree Planted? Nutribites heeft daardoor al meer dan 2000 bomen geplant om iets terug te geven aan onze planeet. 
2. Flinndal

Flinndal is een van de bekendste vitamine merken van ons land. Deze fabrikant komt dan ook oorspronkelijk uit Nederland, om precies te zijn is het bedrijf opgericht in Haarlem.

Inmiddels is Flinndal flink gegroeid en zie je deze fabrikant ook regelmatig voorbij komen met reclames op televisie. Flinndal is dan ook zeker een van de beste vitamine merken op dit moment. Dit heeft een aantal redenen.

Allereerst bevatten de vitaminepillen alle belangrijke vitaminen in goede doseringen. Daarnaast heeft dit merk een handig concept genaamd Herhaalgemak.

Als je hier gebruik van maakt, ontvang je elk kwartaal automatisch je favoriete multivitamine van Flinndal. Zo bespaar je geld én weet je zeker dat je je vitaminepillen in huis hebt! 
3. Vitaminecompleet

Vitaminecompleet is volgens veel mensen het beste vitamine merk en dat is zeker terecht. Deze fabrikant is zeer klein, maar toch produceren ze fantastische vitaminepillen.

Hun aanbod is redelijk klein, je kunt namelijk alleen multivitamine-, magnesium- en omega 3-pillen van Vitaminecompleet kopen.

Toch raden we deze producent van vitaminepillen alsnog aan. Dit komt vooral doordat Vitaminecompleet de producten echt geperfectioneerd heeft. Ze bevatten de essentials in een optimale dosering.

Ook bevatten de vitaminepillen van Vitaminecompleet geen slechte en ongezonde stoffen. Bevorder je vitaliteit en gezondheid dus door de producten van dit geweldige vitamine merk te gebruiken.
4. Etos

Je kent Etos vooral als drogisterij, maar wist je dat je ook vitaminepillen van deze producent kunt kopen? Sterker nog, Etos is zelfs een van de beste vitamine merken van Nederland.

Net als de multivitamine van Kruidvat heeft die van Etos geen vervelende bijwerkingen. Dit is reden één om te kiezen voor de producten van deze drogisterij. Daarnaast raden we je de vitaminepillen van Etos aan omdat ze erg betaalbaar zijn.

Als je geld wilt besparen maar toch een goede multivitamine voor je kind wilt kopen, doe je er dus goed aan om naar een winkel van Etos te gaan. 
5. XXL Nutrition

Je kent XXL Nutrition vooral als de producent van geweldige supplementen voor (top)sporters. Toch is dit ook een heel goed vitamine merk.

Je kunt bijvoorbeeld multivitaminen kopen van XXL Nutrition, maar deze producent heeft ook andere vitaminepillen op de markt gebracht.

Deze producten zijn dus vooral bedoeld voor sporters, maar ook de gewone burger heeft zeker baat bij de vitaminen van XXL Nutrition. Ze zijn over het algemeen relatief betaalbaar en goed in te nemen.

Fitness je als man graag? De dosering van de multivitamine voor mannen van XXL Nutrition is dan regelrecht perfect voor je! Uiteraard kun je deze pillen ook slikken als vrouw. 
6. Dagravit

Dagravit heeft als slogan ‘haal alles uit je dag!’, dit doe je dan ook als je de vitaminen van dit geweldige vitamine merk elke dag slikt. Deze producent heeft tig vitaminepillen op de markt gebracht.

Zo kun je bijvoorbeeld een multivitamine van Dagravit voor je kind kopen, maar ze hebben ook speciale pillen voor volwassenen en zelfs multivitaminen voor senioren.

Ben je zwanger, wil je zwanger worden of ben je net bevallen? Overweeg dan ook zeker de multivitamine voor vrouwen van Dagravit. De vitaminepillen van dit merk zijn bovendien over het algemeen zeer betaalbaar
7. Holland & Barrett

Holland & Barrett is net als Etos een drogisterij die ook zelf vitaminepillen maakt en verkoopt. Je kunt in de winkels van deze keten dus een multivitamine van allerlei merken kopen, waaronder die van Holland & Barrett zelf.

Deze vitaminepillen hebben een betaalbaar prijskaartje, wat ervoor zorgt dat ze populair zijn onder veel Nederlanders. Holland & Barrett maakt bij de productie van de pillen veel gebruik van de natuur.

Je vindt dus niet snel kunstmatige stoffen in de producten van dit goede vitamine merk.

Weet je niet precies welke multivitamine geschikt is? Vraag dan een van de experts in een van de 200 winkels van Holland & Barrett in Nederland.
8. Orthica

Orthica is het beste vitamine merk volgens veel therapeuten. Je kunt van deze fabrikant bijvoorbeeld een multivitamine kopen voor mannen, maar ook voor vrouwen, peuters, tieners en senioren.

Orthica begrijpt dat sommige kinderen moeite hebben met het doorslikken van pillen, vooral als ze vies smaken. Daarom heeft dit merk de Dino Multi op de markt gebracht.

Deze multivitamine voor je kind vanaf 3 jaar proeft lekker en ziet eruit als een dino-ei, hartstikke leuk. Overigens heeft Orthica dit design ook gebruikt voor andere vitaminepillen. Het aanbod van dit vitamine merk is dan ook reuze!
9. Davitamon

Als je ooit in een drogisterij bent geweest, is de kans groot dat de naam Davitamon je bekend voorkomt. Dit is dan ook zeker een van de beste vitamine merken van dit moment.

Dit bedrijf werd opgericht in 1928 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste spelers van de markt. Dit heeft een aantal redenen. Allereerst heeft Davitamon een zeer groot assortiment.

Je kunt bijvoorbeeld een multivitamine van dit vitamine merk kopen, maar ook losse vitaminen en mineralen. Daarnaast verkoopt Davitamon ook nog eens veel supplementen, waaronder melatonine, ashwaganda en probiotica. 
10. Lucovitaal

Net als Davitamon is ook Lucovitaal een wereldberoemd vitamine merk. Deze fabrikant verkoopt bijvoorbeeld een multivitamine bij Kruidvat en andere drogisterijen zonder bijwerkingen.

Lucovitaal is desondanks niet alleen bekend geworden door de multivitaminen. Je kunt namelijk ook nog andere vitaminen en mineralen van deze producent kopen. Sterker nog, Lucovitaal verkoopt zelfs producten die je kunt gebruiken als je af wilt vallen.

Wil je graag een keer een CBD supplement gebruiken? Ook dan is dit vitamine merk een aanrader. Word je ouder en heb je daarom een rollator nodig? Zelfs dan ben je bij Lucovitaal aan het juiste adres.