Wanneer multivitamine innemen?

Gepubliceerd door Kaz op

Wat is het beste tijdstip om je multivitamine in te nemen

Er zijn veel verschillende fabrikanten van multivitaminen. Deze vitamine merken geven vaak andere instructies en adviezen over het innemen van de pillen.

Het is daardoor lastig om te bepalen wanneer je je multivitamine het beste kunt innemen. Welk tijdstip, voor- tijdens, of na de maaltijd of voor het slapen? Zo zijn er nog meer mogelijkheden.

Gelukkig helpen onze experts je bij het oplossen van dit vraagstuk. Lees snel verder voor het antwoord! 

Wanneer moet je je multivitamine innemen? 

Veel mensen kiezen ervoor om hun vitaminepillen bij het ontbijt te nemen. Op zich is dat logisch. Je denkt dan immers dat je de dag goed begint.

Ook kun je zo gemakkelijk onthouden dat je je multivitamine voor bijvoorbeeld als man moet nemen, het wordt onderdeel van je ochtendroutine. Er zijn daarnaast ook nog mensen die de pillen slikken tijdens of na de lunch.

Anderen kiezen er juist voor om de multivitamine ’s avonds of ’s nachts in te nemen. Nu komt misschien een verrassing: het tijdstip heeft niet echt invloed bij het gebruik van vitaminepillen. 

Wanneer moet je bijvoorbeeld je multivitamine als vrouw innemen als het tijdstip niet belangrijk is? Nou, bij je grootste maaltijd van de dag! Dit komt doordat de vitaminen en mineralen volgens dit onderzoek dan beter opgenomen worden door je lichaam.

Je haalt dus meer uit je vitaminepillen als je ze inneemt tijdens de maaltijd. Dit is al helemaal het geval als de maaltijd bijvoorbeeld eieren, vette vis of avocado bevat. Dit komt omdat deze voedingsmiddelen vet zijn.

De ingrediënten van je multivitamine lossen dan namelijk nog beter op. Drink direct ook wat water, dit bevordert naast de opname ook je spijsvertering.

Wanneer moet je je multivitamine NIET innemen?

Misschien denk je nu dat je multivitamine ’s avonds innemen slecht is. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. Vaak is het diner juist de grootste maaltijd van de dag. Het is dan juist goed om je multivitamine ’s avonds in te nemen.

Toch zijn er wel een paar momenten waarop je je pillen beter niet kunt slikken. Vooral als je een lege maag hebt, kun je beter geen multivitamine nemen. Dit is al helemaal het geval als je een gevoelige maag hebt.

Als je een multivitamine dan zonder voedsel inneemt, kan je maag van streek raken. Dit wil je natuurlijk niet als je bijvoorbeeld een multivitamine voor ouderen inneemt.

Andere mensen slikken ’s ochtends liever geen multivitamine. Bijvoorbeeld een kind, ook als ze al wel eten hebben gehad.

Dit komt doordat hun maag tijdens de eerste uren van de dag niet in staat is om veel vitaminen en mineralen te verdragen.

Vooral ijzer, zink en vitamine C kunnen dan voor klachten zorgen. Weet echter ook dat bepaalde vitaminen, waaronder vitamine B12, een stimulerend effect kan hebben op de gebruikers van vitaminepillen.

Als je bij deze groep behoort, is het beter om de multivitamine niet ’s avonds in te nemen. Je slaap kan dan namelijk door de vitaminen verstoord worden. 

Al met al is er dus eigenlijk niet echt een goed of slecht moment om je multivitamine te slikken. Wel is het vaak het beste om de pillen in te nemen tijdens een (vette) maaltijd. Je lichaam neemt de vitaminen en mineralen hierdoor beter op.

Lees natuurlijk ook altijd goed het etiket voordat je de multivitamine gaat innemen. Vaak staat er op de verpakking ook een advies. Staat er op de verpakking wel een specifiek moment? Volg dit dan natuurlijk wel op.

Wil je direct overgaan tot actie en de beste multivitaminen voor jou kopen? Klik dan op de knop hieronder en bekijk het beste aanbod:


Meer informatie over multivitaminen? Bekijk dan de onderstaande artikelen:


Categorieën: Informatie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *