Multivitamine bruistabletten: De top 5 van 2024

multivitamine bruistabletten

Multivitaminen worden in diverse vormen gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor multivitamine kauwtabletten, wat vooral onder kinderen populair is. Dit geldt al helemaal voor de lekkere en smaakvolle multivitamine gummies.

Daarnaast zijn er ook normale capsules en pillen om door te slikken. Een andere optie zijn de multivitamine druppels.

Maar, wist je dat er ook nog multivitamine bruistabletten zijn? Je lost deze capsules of tabletten eenvoudig op in water, wat natuurlijk erg handig is als je moeite hebt met het doorslikken van pillen.

In dit artikel leggen we daarom uit welke producten tot onze top 5 beste multivitamine bruistabletten horen!

Dit zijn de 5 beste multivitamine bruistabletten

Multivitaminen zijn dus in meerdere vormen verkrijgbaar. Zo kun je ook voor vitamine bruistabletten kiezen. De kans is groot dat je de voorkeur aan deze vorm geeft als je moeite hebt met doorslikken.

We raden je dan zeker aan om een van onze top 5 beste multivitamine bruistabletten te kiezen!  

Multivitamine bruistabletBelangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Holland & Barrett Multivitamine Sinaasappel– Lekkere smaak
– Een combinatie van belangrijke vitamines en mineralen
– Positief effect op je immuunsysteem
€ 0,30
2. Lucovitaal Multi Vitamine 50+ Bruistabletten– Ontwikkeld voor mensen boven de 50
– Mangosmaak
– Betaalbaar
€ 0,22
3. Supradyn Complex Forte Multivitaminen– Sinaasappel/passievruchtsmaak
– Geeft extra energie bij vermoeidheid
– Aan de prijs
€ 0,40
4. Mivolis Multivitamine Bruistabletten– Geen toegevoegde suiker
– Tropische smaak
– Bevat de 10 belangrijkste vitamines
€ 0,27
5. Davitamon Energie Boost Ginseng Bruistabletten– Relatief duur
– Sinaasappelsmaak
– Geeft extra energie bij vermoeidheid
€ 0,52

1. Holland & Barrett multivitamine sinaasappel: De lekkerste multivitamine bruistabletten

Net als multivitamine kauwtabletten en gummies kunnen ook vitamine bruistabletten een smaakje hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Holland & Barrett Multivitamine Sinaasappel.

Zoals de naam al aangeeft, hebben deze tabletten een sinaasappelsmaak. Het water waarin je de bruistabletten oplost, smaakt dus lekker. Zo wordt het zeker geen straf om deze multivitamine bruistabletten in te nemen!

Deze vitamine bruistabletten zijn bovendien gezond doordat ze veel vitamines en mineralen bevatten. Je gezondheid en immuunsysteem heeft dus veel baat bij de Holland & Barrett Multivitamine Sinaasappel!
2. Lucovitaal Multi Vitamine 50+ Bruistabletten: De beste multivitamine bruistabletten voor ouderen

Ook de Lucovitaal Multi Vitamine 50+ Bruistabletten zijn voorzien van een smaakje. Het drankje dat je krijgt door deze tabletten op te lossen in water proeft namelijk naar mango. Lekker zomers, dus!

Deze multivitamine bruistabletten zijn bovendien relatief bijzonder. Dit komt doordat ze speciaal bedoeld zijn voor de Abrahams en Sarahs van ons land.

In tegenstelling tot veel andere multivitaminen van Lucovitaal zijn deze bruistabletten niet te koop bij de Kruidvat. Wel kun je ze kopen op de site van De Online Drogist. Je betaalt bovendien relatief weinig.

Een dosering van de Lucovitaal Multi Vitamine 50+ Bruistabletten kost namelijk maar 0,22 euro.
3. Supradyn Complex Forte Multivitaminen: De beste vitamine bruistabletten voor vermoeide mensen

supradyn multivitamine bruistablet

Als je al een tijdje last hebt van vermoeidheid is het altijd een goed idee om multivitamine te kopen bij de Action of Kruidvat. Toch zijn deze producten helaas vaak niet bedoeld om je extra energie te geven. Koop daarom juist de Supradyn Complex Forte Multivitaminen!

Deze multivitamine bruistabletten geven je een steuntje in de rug als je het echt even nodig hebt door vermoeidheid. Ze smaken bovendien ook nog eens lekker naar sinaasappel en passievrucht, wat uiteraard een smaakvolle combinatie is.

Profiteer zoveel mogelijk van de Supradyn Complex Forte Multivitaminen door ze in te nemen tijdens je maaltijd.
4. Mivolis Multivitamine Bruistabletten: De meest gezonde multivitamine bruistabletten

Je neemt vitamine bruistabletten natuurlijk in omdat je graag gezond wilt worden. We hebben daarom de Mivolis Multivitamine Bruistabletten in onze top 5 opgenomen.

Deze multivitamine bruistabletten zijn namelijk erg gezond. Dit heeft meerdere redenen. Allereerst is het goed om te weten dat de pillen 10 belangrijke vitamines bevatten.

Daarnaast bevatten de tabletten helemaal geen toegevoegde suiker, wat je gezondheid uiteraard ten goede komt. Alsnog smaken de vitamine bruistabletten van Mivolis wel lekker. Ze hebben namelijk een tropische smaak als je ze oplost in water.
5. Davitamon Energie Boost Ginseng Bruistabletten: De beste vitamine bruistabletten voor extra energie

Merk je dat je echt toe bent aan wat extra energie? Schroom niet en koop de Davitamon Energie Boost Ginseng Bruistabletten! Deze multivitamine bruistabletten zijn te koop bij diverse winkels, waaronder ook de Kruidvat.

We raden je de Davitamon Energie Boost Ginseng Bruistabletten aan omdat ze je bij vermoeidheid extra energie geven. Dit doen ze met onder meer ginseng, vitamine B2 en ijzer.

Ook dragen deze vitamine bruistabletten bij aan een beter geheugen en concentratievermogen. Je weerstand tegen stress wordt bovendien beter als je deze multivitamine bruistabletten met ginseng van Davitamon inneemt.
Multivitamine bruistabletten: Aandachtspunten

Naast onze top 5 beste vitamine bruistabletten zijn er uiteraard nog veel meer vergelijkbare producten te koop. Het is daarom lastig om te bepalen welke multivitamine bruistabletten het beste voor je zijn.

Om toch een goede keuze te kunnen maken als je bijvoorbeeld multivitamine bruistabletten van de Action of Kruidvat wilt kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de onderstaande aandachtspunten.

Vorm

Natuurlijk is het belangrijk om te kijken naar de vorm als je multivitaminen in de vorm van bruistabletten wilt kopen.

Er zijn ontzettend veel multivitaminen te koop, maar je herkent de bruistabletten vaak relatief eenvoudig. Dit komt doordat het woord ‘bruistabletten’ meestal duidelijk op de verpakking van de vitamines staat.

Als je online of in de Action multivitamine bruistabletten zoekt, hoef je dus eigenlijk maar naar twee woorden te zoeken: ‘multivitamine’ en ‘bruistabletten’. Als deze woorden op de verpakking staan, weet je zeker dat je hebt wat je zoekt.

Dosering

Toch betekent dit niet dat je dan direct deze vitamine bruistabletten aan moet schaffen. In plaats daarvan moet je nog even verder kijken dan je neus lang is.

Er zijn namelijk nog een paar factoren waar je rekening mee moet houden bij het kopen van multivitamine bruistabletten. Zo is het cruciaal om naar de dosering te kijken. Is de dosering te laag? Je merkt dan geen verandering in je gezondheid.

Multivitamine bruistabletten maken je echter ook niet gezond als je een onevenwichtig dieet volgt. Zelfs producten met een hoge dosering hebben dan weinig invloed.

Houd dit dus ook in gedachten als je merkt dat je gezondheid niet beter wordt terwijl je wel hooggedoseerde multivitamine bruistabletten gebruikt.

Behoeftes

Houd ook zeker rekening met je eigen behoeftes als je vitamine bruistabletten in de Action of een andere winkel wilt kopen. Er zijn immers veel multivitamine bruistabletten ontwikkeld voor een bepaalde doelgroep.

In onze top 5 staan bijvoorbeeld de Lucovitaal Multi Vitamine 50+ Bruistabletten. Deze zijn natuurlijk speciaal bedoeld voor mensen van boven de 50 jaar. Er zijn daarnaast ook multivitamine bruistabletten te koop die juist voor kinderen zijn.

Anderen focussen op het geven van energie, waaronder de Davitamon Energie Boost Ginseng Bruistabletten en de Supradyn Complex Forte Multivitaminen. Bepaal dus eerst je behoeftes en onthoud ze als je vitamine bruistabletten koopt.

Vitamines

Het is niet meer dan logisch dat je bij het kopen van multivitamine bruistabletten van bijvoorbeeld de Kruidvat ook rekening moet houden met de ingrediënten. Vitamine bruistabletten bevatten namelijk vaak diverse vitamines.

Dit hangt helemaal van de fabrikant af. Wel zijn er een paar vitamines die in vrijwel alle tabletten zitten. Voorbeelden hiervan zijn vitamine A, B, C en D, maar ook foliumzuur. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vitamines.

Daarnaast zijn er ook nog wat ingrediënten die mogelijk ook in de multivitamine bruistabletten zitten. Voorbeelden hiervan zijn zink, magnesium, calcium, et cetera.

Bovendien bevatten vitamine bruistabletten vaak natriumbicarbonaat, zetmeel en citroenzuur en/of appelzuur. Deze ingrediënten zijn nodig om de tabletten bruisend te maken.

Smaak

Gezonde multivitamine bruistabletten lossen op in water en hebben daardoor vaak een smaakje. Als ze hier niet van zijn voorzien, smaakt het drankje namelijk regelrecht verschrikkelijk. Let daarom hier op tijdens je zoektocht naar de beste vitamine bruistabletten.

Je weet zelf welke smaken je het lekkerst vindt, al proeven de meeste multivitamine bruistabletten sowieso goed. Ze proeven in ieder geval allemaal naar fruit, wat bij veel mensen in de smaak valt