Wat zijn de beste multivitamine druppels? Top 5 (Getest)

multivitamine druppels

Er zijn veel soorten multivitaminen. Je kunt bijvoorbeeld capsules kopen, maar ook gummies, kauw- en bruistabletten zijn populair. Dit geldt bovendien voor multivitamine druppels.

Je hoeft meestal maar een paar druppels in te nemen zodat je alle belangrijke vitaminen binnen krijgt. Het is natuurlijk een fluitje van een cent om vitamine druppels te gebruiken. Helemaal als je moeite hebt met het innemen van grote pillen of capsules.

Vaak wordt bij een vloeibare vitamine namelijk een pipet geleverd zodat je gemakkelijk een druppel kunt innemen. Koop de beste multivitamine druppels met behulp van dit artikel! 

Dit zijn de 5 beste multivitamine druppels

Check snel onze top 5 als je de beste vitamine druppels wilt kopen:

Multivitamine druppelsBelangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Lucovitaal Multi A-Z Druppels– Zeer compleet
– Bevat veel vitaminen en mineralen
– Geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar oud  
€ 0,20
2. Laveen Multivitamine Olive Drops– Geschikt voor iedereen vanaf 3 maanden
– Bevat vitamine D3 en K2100 procent natuurlijk 
€ 0,20
3. Natures Aid Multivitamine Drops Baby’s & Kids– Voor kinderen van 3 maanden tot 5 jaar 
– Bevat 9 belangrijke vitaminen
– Sinaasappelsmaak 
€ 0,21
4. VitaminFit Multivitamine Complex– Geschikt voor vegetariërs en veganisten
– Bedoeld voor volwassenen
– Voedingsstoffen komen uit de wortel van een plant 
€ 0,61
5. Floradix Kindervital Fruity– Goedkoop
– Bedoeld voor kinderen van 3 tot 12 jaar 
– Smaakt naar fruit
€ 0,14

1. Lucovitaal Multi A-Z Druppels: De beste complete vitamine druppels

De Lucovitaal Multi A-Z Druppels zijn voorzien van zeer veel vitaminen en mineralen. Deze vloeibare vitamine voor volwassenen en kinderen bevatten bijvoorbeeld vitamine A, B12, D, E en K.

Ook krijg je mineralen als jodium, mangaan en chroom binnen als je gebruik maakt van deze vitamine druppels van Lucovitaal. Bovendien zijn ze betaalbaar. Per dag moet je namelijk als volwassene 20 druppels innemen, wat in totaal 20 cent kost.

De dosering voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar oud is 10 druppels per dag. Je moet in beide gevallen de dosering verdelen over twee innames per dag. 
2. Laveen Multivitamine Olive Drops: De beste vloeibare vitamine met D3 en K2

Ben je veganistisch of vegetarisch? Overweeg dan de Laveen Multivitamine Olive Drops. Deze multivitamine druppels zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Zelfs baby’s kunnen deze vloeibare vitaminen innemen. De Laveen Multivitamine Olive Drops zijn namelijk geschikt voor iedereen vanaf 3 maanden.

Het is belangrijk om te weten dat deze druppels geen mineralen bevatten. Ze zijn alleen voorzien van vitaminen en zuivere olijfolie.

Kinderen tussen de 3 maanden en 12 jaar moeten dagelijks 5 vitamine druppels innemen, volwassenen hebben twee keer zoveel nodig, 10 druppels dus.  
3. Natures Aid Multivitamine Drops Baby’s & Kids: De beste multivitamine druppels voor jonge kinderen

Natures Aid is een van de beste fabrikanten van multivitaminen voor jonge kinderen. Dit laat dit merk ook zien met de Multivitamine Drops Baby’s & Kids.

Deze vitamine druppels zijn bedoeld voor kinderen van 3 maanden tot 5 jaar en proeven naar sinaasappels.

Deze smaak is overigens natuurlijk, er zijn dus geen ongezonde kunstmatige smaakstoffen toegevoegd aan de Natures Aid Multivitamine Drops Baby’s & Kids.

Je kind moet dagelijks 1 milliliter van deze vloeibare vitamine binnen krijgen. Gebruik hiervoor de meegeleverde pipet. Eventueel kun je de multivitamine druppels toevoegen aan het eten of drinken van je kinderen, maar dat hoeft niet. 
4. VitaminFit Multivitamine Complex: De beste multivitamine druppels voor volwassenen

VitaminFit heeft met de Multivitamine Complex geweldige vitamine druppels gemaakt die 100 procent natuurlijk en organisch zijn. Dit komt namelijk doordat de voedingsstoffen uit de wortel van een plant komen.

Dit zorgt ervoor dat de plantenextracten natuurlijk en gezond zijn voor de gebruiker. Overigens werken deze multivitamine druppels voor volwassenen ook nog eens als antioxidanten.

Dit komt onder meer door de vitamine E die verwerkt is in de VitaminFit Multivitamine Complex. Deze vloeibare vitaminen zijn alleen geschikt voor volwassenen. Je moet dagelijks 20 druppels innemen, wat je het beste kunt doen voor of tijdens de maaltijd. 
5. Floradix Kindervital Fruity: De lekkerste vloeibare vitamine druppels

Goede multivitamine druppels hoeven niet duur te zijn, dat bewijzen de Floradix Kindervital Fruity. Deze vitamine druppels zijn bedoeld voor kinderen van 3 tot 12 jaar en kosten per dag maar 14 cent.

Je zoon of dochter moet twee keer per dag 10 milliliter van deze vloeibare vitamine innemen. Dit kan het beste gedaan worden voor de maaltijd.

Eventueel kunnen deze multivitamine druppels gemengd worden met drinken, maar ze smaken van zichzelf ook lekker. Dit komt doordat de Floradix Kindervital Fruity druppels vervaardigd is uit een mix van vruchtsappen
Vitamine druppels kopen: Aandachtspunten

Heb je alle vloeibare vitaminen bekeken en ben je van mening dat er geen goede multivitamine druppels voor jou tussen zitten? Wees niet getreurd, er zijn nog meer van deze producten verkrijgbaar!

Zoek daarom zelf naar geschikte vitamine druppels voor jou door ze allemaal te vergelijken op basis van de volgende aandachtspunten

Doelgroep

Multivitamine druppels kopen kan best lastig zijn. Dit komt vooral doordat er best veel van deze producten verkocht worden. Vergelijk ze dus goed voordat je een aankoop doet.

Het is hierbij allereerst belangrijk om te kijken naar de doelgroep van de vitamine druppels. Dit is belangrijk doordat veel druppels bedoeld zijn voor kinderen. Als je ouder dan 18 jaar bent, zijn deze vloeibare vitaminen dus niet geschikt voor jou.

Gelukkig zijn er alsnog wel multivitamine druppels voor volwassenen verkrijgbaar, al moet je hiervoor meestal wel wat beter zoeken.

Smaak

Net als een multivitamine bruistablet hebben ook de druppels soms een smaakje. Dit is overigens niet het geval bij elke vloeibare vitamine.

Toch raden we je over het algemeen aan om te kiezen voor multivitamine druppels voor volwassenen of kinderen met een smaakje.

Waarom? Simpelweg omdat de druppels dan lekkerder smaken.

Vitaminen en mineralen zijn van zichzelf vaak niet heel lekker, dus het toegevoegde smaakje lost dit op. Overigens hoeft dit probleem geen zijn als je je vitamine druppels mengt met water of een ander drankje.

Hebben de multivitamine gummies of druppels die je op het oog hebt een smaakje? Check dan wel even of het een natuurlijke multivitamine is. Je wilt immers geen toegevoegde smaakstoffen binnen krijgen, je multivitamine wordt hierdoor helaas ongezond. 

Behoeften

Als je bepaalde behoeften hebt, is het absoluut cruciaal om hier rekening mee te houden tijdens je zoektocht naar de beste multivitamine druppels voor jou. Dit komt doordat je behoeften invloed hebben op je keuze.

Als je bijvoorbeeld een tekort aan vitamine D hebt, is het belangrijk om hiervan een hoge dosering binnen te krijgen. Koop dan vitamine druppels waar veel vitamine D in zit.

Ben je juist vegetarisch of veganistisch? Ook hier moet je rekening mee houden als je een vloeibare vitamine koopt. Bij druppels is dit vaak geen probleem, maar bij een multivitamine kauwtablet wel. 

Inname

Daarnaast raden we je aan om aandachtig te kijken naar hoe (vaak) je de vitamine druppels moet innemen. Dit is namelijk per product anders. Van sommige multivitamine druppels moet je bijvoorbeeld dagelijks 20 stuks innemen.

Andere fabrikanten raden juist een dosering van 10 druppels per dag af. Ook is het soms nog nodig om ze te verdelen over twee innames.

Daarnaast kan het vitamine merk ook nog adviseren om de druppels in te nemen voor of tijdens de maaltijd. Let daarom goed op wat de aanbevelingen zijn wat betreft de inname van de vloeibare vitamine.