Multivitamine gummies kopen: De top 5 beste uit de test

multivitamine gummies

Normale multivitaminen moet je in één keer doorslikken. Helaas hebben sommige mensen hier moeite mee, de normale vitaminepillen zijn dan ook niet geschikt voor hen.

Dit betekent echter niet dat je helemaal geen multivitaminen kunt innemen. Een geweldig alternatief zijn namelijk de multivitamine gummies.

Veel mensen denken dat deze snoepjes alleen voor kinderen zijn, maar er zijn ook zeker multivitamine gummies voor volwassenen.

Dit zijn de 5 beste multivitamine gummies

In de top 5 beste vitamine gummies hebben we producten opgenomen voor zowel kinderen als volwassenen. Bekijk hieronder de beste varianten:

Multivitamine gummiesBelangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. XXL Nutrition Multivitamine Gummies– Proeft naar rood fruit
– 100 procent plantaardig
– Hoge dosering
€ 0,68
2. Flinndal Magnificent Multi Gummies– Aardbeiensmaak
– Veganistisch
– Effectieve dosering
€ 0,33
3. Lucovitaal Multi+ A-Z– Aardbeiensmaak
– Geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen
– Suikervrij  
€ 0,35
4. Dagravit Kids Xtra Paw Patrol– Geschikt voor kinderen van 3 t/m 5 jaar
– Appel- en kersensmaak
– Bevat 10 μg vitamine D
€ 0,21
5. FRANK Fruities Men’s Multi– Gemaakt voor mannen
– Bevat 95 procent echt fruit
– Relatief duur
€ 1,20

1. XXL Nutrition Multivitamine gummies: De beste vitamine gummies voor sporters

Als sporter is het zeker een goed idee om multivitamine gummies voor volwassenen te nemen. Je bent dan bij XXL Nutrition aan het juiste adres. Dit merk heeft namelijk de Multivitamine Gummies in de smaak van rood fruit op de markt gebracht.

Deze vitamine snoepjes zijn 100 procent plantaardig en zijn dus geschikt voor vegetariërs en veganisten. Weet wel dat de XXL Nutrition Multivitamine Gummies aan de dure kant zijn, vooral omdat je per dag 2 vitamine gummies moet eten.
2. Flinndal Magnificent Multi Gummies: De beste veganistische multivitamine gummy

Ben je veganistisch of vegetarisch? Sommige vitamine snoepjes zijn dan niet geschikt door de gelatine. Dit is niet het geval bij de Flinndal Magnificent Multi Gummies.

Deze vitamine gummies zijn zeer compleet, wat onder meer komt door de effectieve dosering. Je hoeft dan ook maar één snoepje per dag op te eten. Je ondersteunt dan je energiehuishouding en immuniteit.

De Flinndal Magnificent Multi Gummies hebben een natuurlijke aardbeiensmaak en proeven dus heerlijk!
3. Lucovitaal Multi+ A-Z: De beste multivitamine gummies voor volwassenen

Als je een multivitamine gummy voor volwassenen zoekt, raden we absoluut de Lucovitaal Multi+ A-Z aan. In de naam staat niet dat het hier om vitamine snoepjes gaat, maar toch is dit zeker het geval.

De vitamine gummies van Lucovitaal zijn zelfs suikervrij en veganistisch. Ze bevatten bovendien geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

Alleen daarom al verdient de Lucovitaal Multi+ A-Z een plekje in onze top 5. Ze bevorderen bovendien je volledige gezondheid!
4. Dagravit Kids Xtra Paw Patrol: De beste vitamine snoepjes voor kinderen

Jonge kinderen hebben extra vitamine D nodig. Je doet er dan ook goed aan om je zoon of dochter de Dagravit Kids Xtra Paw Patrol te geven. Deze multivitamine gummies voor kinderen bevatten per stuk namelijk 10 μg vitamine D.

Daarnaast zit er ook veel vitamine C in deze vitamine snoepjes. Zo wordt het immuunsysteem van je kind ondersteund. Ook de groei van je zoon of dochter krijgt hulp van de Dagravit Kids Xtra Paw Patrol. Dit komt doordat er jodium in deze vitamine gummies voor kinderen zit.
5. FRANK Fruities Men’s Multi: De beste multivitamine gummies voor mannen

Als je een man bent, bevelen we je de FRANK Fruities Men’s Multi aan. Deze vitamine snoepjes zijn namelijk speciaal voor mannen gemaakt. Ze bevatten dan ook alle belangrijke vitaminen en mineralen voor het mannelijk geslacht.

Bovendien bestaan deze vitamine gummies voor maar liefst 95 procent uit echt fruit. Bij de productie zijn in totaal 1 kilo aan aardbeien, frambozen, appels, zwarte bessen en kersen gebruikt.

Weet wel dat de FRANK Fruities Men’s Multi duur zijn in gebruik, dit komt doordat de aanbevolen dagelijkse dosis 4 multivitamine gummies is.
Multivitamine gummy: Belangrijke aandachtspunten

Vind je geen geschikte vitamine snoepjes in onze top 5? Start dan zelf een zoektocht naar de beste multivitamine gummies! Let hierbij op de volgende aandachtspunten zodat je geen spijt krijgt van je keuze.

Smaakvolle multivitamine gummies

Zoals je in de top 5 al zag, zijn vitamine gummies net als multivitamine kauwtabletten in veel verschillende smaken gemaakt.

Je proeft deze smaak elke dag weer, soms zelfs meerdere keren als je meerdere snoepjes per dag moet innemen. Het is dan ook belangrijk om multivitamine gummies voor volwassenen of kinderen te kopen die je daadwerkelijk lekker vindt.

Bepaal daarom voordat je begint met je zoektocht welke smaak je voorkeur geniet. Filter de vitamine snoepjes vervolgens hierop, wat je ook kunt doen als je multivitamine bruistabletten wilt kopen.

Suikervrije vitamine snoepjes

Multivitaminen zouden natuurlijk gezond en goed voor je moeten zijn. Toch valt dat nog wel eens tegen bij vitamine gummies. Dit komt doordat ze soms net zoveel suiker bevatten als daadwerkelijk snoep.

Veel multivitamine gummies bevatten per dosering namelijk 2 tot 4 gram toegevoegde suiker. Het is juist beter om te kiezen voor suikervrij vitamine snoepjes.

Eventueel kun je ook voor een multivitamine gummy kiezen die niet volledig suikervrij is, maar wel duidelijk minder suiker bevat dan veel concurrenten.

Natuurlijke vitamine gummies

Snoep zit vol met kunstmatige ingrediënten, denk bijvoorbeeld aan kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Dit is ook zo bij sommige multivitamine gummies. Zonde natuurlijk, want deze kunstmatige stoffen dragen absoluut niet positief bij aan je gezondheid.

Het is daarom belangrijk om vitamines te kopen die natuurlijk zijn. Je kunt dit controleren door het etiket door te nemen. Hierop staan alle ingrediënten. Lees dus goed om te kijken of de vitamine gummies de smaak en kleur van natuurlijke bronnen krijgen.

Vezelrijke multivitamine gummy

Veel mensen eten niet genoeg vezels en komen dus niet aan de aanbevolen hoeveelheid vezels per dag.

Om toch nog wat meer vezels dagelijks in te nemen, doe je er goed aan om te kiezen voor multivitamine gummies voor volwassenen of kinderen waar een paar gram vezels per dosering in zit. De vitamine snoepjes helpen je dan op meerdere manieren.

Vezels dragen namelijk bij aan het vertragen van je spijsvertering en een gezond immuunsysteem.

Let op de voedingsstoffen

Over het algemeen zitten er in multivitamine gummies minder voedingsstoffen dan in normale vitaminepillen. Het is daarom een goed idee om te bepalen welke vitaminen en mineralen je cruciaal vindt. Dit kan bijvoorbeeld vitamine D zijn.

Vervolgens moet je vitamine snoepjes kopen waarin minstens 50 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zit van vitamine D. Daarnaast raden we je aan om vitamine snoepjes te kopen die gefocust zijn op bepaalde gezondheidsbehoeften.

Denk bijvoorbeeld aan vlierbessen voor een gezond immuunsysteem. Saffraan draagt juist bij aan je stemming, terwijl magnesium stress wegneemt.