Multivitamine kauwtabletten kopen? Bekijk de top 5

multivitamine kauwtabletten

Als je pillen niet goed kunt doorslikken, kun je alsnog multivitaminen kopen. Multivitamine kauwtabletten zijn in dit geval bijvoorbeeld geschikt. Deze tabletten hoef je immers niet in zijn geheel door te slikken.

Hoe zijn multivitamine kauwtabletten dan te gebruiken? De naam zegt het eigenlijk al; je hoeft alleen maar op deze vitaminen te kauwen en vervolgens slik je ze eenvoudig door. En vaak zit er nog een lekker smaakje aan.

Als dit als muziek in je oren klinkt, doe je er goed aan om een van de multivitamine kauwtabletten uit onze top 5 te kopen!

De 5 beste multivitamine kauwtabletten

Mensen die moeilijk pillen of capsules kunnen slikken hebben veel baat bij vitamine kauwtabletten. Dit is al helemaal het geval als ze kiezen voor een van de onderstaande multivitamine kauwtabletten:

Multivitamine kauwtablettenBelangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Flinndal Multi Kauwtablet– Kersensmaak
– Hoge dosering
– Bevat alle belangrijke vitaminen en mineralen
€ 0,32
2. Lucovitaal Multi+ Compleet– Lekkere smaak
– Betaalbaar (1 dosering = 2 tabletten)
– Geschikt voor zowel mannen als vrouwen
€ 0,30
3. Davitamon Multi Boost 12+ Kauwvitamines– Aardbeiensmaak
– Gemaakt voor tieners vanaf 12 jaar
– Helpt bij een gezonde huid
€ 0,17
4. Orthica Dino Multi– Bedoeld voor kinderen
– Frambozensmaak
– Geschikt voor vegetariërs
€ 0,60
5. Holland & Barrett Multi Basis– Betaalbaar
– Aardbeien-frambozensmaak
– Vegetarisch  
€ 0,17

1. Flinndal Multi Kauwtablet: De allerbeste multivitamine kauwtabletten

Flinndal is een van de beste merken als het gaat om multivitaminen. Dat laat het ook zien met de Multi Kauwtablet.

Je hoeft van deze vitamine kauwtabletten maar één per dag te nemen. Dit komt door de hoge dosering van deze tabletten, die per dosering daarom 32 cent kosten.

De multivitamine kauwtabletten van Flinndal bevatten bovendien alle 13 vitaminen die de mens nodig heeft. Ook krijg je veel belangrijke mineralen binnen met deze tabletten.

Je energiehuishouding en weerstand hebben daardoor echt baat bij de Flinndal Multi Kauwtablet.
2. Lucovitaal Multi+ Compleet: De beste multivitamine kauwtabletten compleet

lucovitaal multivitamine kauwtablet compleet

Lucovitaal heeft zich ondertussen ruimschoots bewezen op de markt van vitamines en mineralen.

Deze kauwtabletten hebben een heerlijke aardbei/ananas smaak, zijn suikervrij, zijn geschikt voor zowel mannen- als vrouwen en bevat maar liefst 13 verschillende vitamines en 10 verschillende mineralen.

Het is belangrijk dat je de aanbevolen hoeveelheid van multivitaminen niet overschrijdt. Deze kauwtabletten mag je 2 keer per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Spoel na het kauwen nog even met water, om alle restanten binnen te krijgen.
3. Davitamon Multi Boost 12+ Kauwvitamines: De beste vitamine kauwtabletten voor tieners

Veel mensen hebben baat bij extra vitaminen en mineralen. Multivitamine kauwtabletten zijn bijvoorbeeld goed voor vrouwen die zwanger zijn, maar ook voor tieners. Het is dan wel belangrijk dat de tabletten de juiste vitaminen, mineralen en dosering hebben voor je.

Als je vitamine kauwtabletten wilt kopen voor je zoon of dochter van 12 jaar of ouder zijn de Davitamon Multi Boost 12+ Kauwvitamines dan ook geschikt. De tiener gebruikt dagelijks 1 of 2 van deze multivitamine kauwtabletten.

Ze kosten per stuk circa 17 eurocent en hebben een aardbeiensmaak. Kinderen eten ze hierdoor met veel plezier op!
4. Orthica Dino Multi: De beste multivitamine kauwtabletten voor kinderen

Naast multivitamine kauwtabletten voor tieners zijn er ook tabletten die bedoeld zijn voor kinderen vanaf 3 jaar oud. De Orthica Dino Multi is hier een goed voorbeeld van.

Dit zijn bovendien niet zomaar vitamine kauwtabletten, ze hebben namelijk de vorm van een dinosaurusei. Bovendien hebben deze tabletten van Orthica een frambozensmaak waar veel kinderen van houden.

De Dino Multi is bedoeld om je zoon of dochter een steuntje in de rug te geven bij zijn/haar actieve leven. Ze moeten dagelijks twee van deze multivitamine kauwtabletten nemen. Per stuk kosten ze ongeveer 30 eurocent.
5. Holland & Barrett Multi Basis: De beste betaalbare vitamine kauwtabletten

Wil je niet al te veel geld uitgeven aan multivitamine kauwtabletten? Koop dan de Holland & Barrett Multi Basis! Zo’n tablet kost per stuk 17 cent en je hoeft maar één per dag in te nemen.

Deze vitamine kauwtabletten zijn voorzien van een aardbeien-frambozensmaak en kun je het beste innemen tijdens je maaltijd. De Holland & Barrett Multi Basis bevat alle belangrijke vitaminen, zoals vitamine E, C en B12.

Helaas zitten er geen mineralen in deze tabletten. Ook als je zwanger of vegetarisch bent zijn de multivitamine kauwtabletten van Holland & Barrett daardoor geschikt.
Vitamine kauwtabletten: Aandachtspunten

Je hebt nu onze top 5 beste multivitamine kauwtabletten gezien. Dit betekent desondanks niet dat je per se voor deze producten moet gaan. In sommige gevallen doe je er juist goed aan om andere vitamine kauwtabletten te kopen.

Dit komt bijvoorbeeld doordat je in een bepaalde leeftijdscategorie valt of doordat je van een bepaalde vitamine een hogere dosering nodig hebt.

Zoek dan zelf naar de beste multivitamine kauwtabletten van bijvoorbeeld een winkel als de Kruidvat. Let hierbij op de volgende factoren:

Ingrediënten

Het is altijd een goed idee om te kijken naar de ingrediënten voordat je multivitamine kauwtabletten van een bepaald vitamine merk koopt. Dit is al helemaal het geval als je van een specifieke vitamine een hoge dosering nodig hebt.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de tabletten alle belangrijke vitaminen en mineralen bevatten. Vitamine C is bijvoorbeeld altijd belangrijk, net als vitamine B12 en E.

Zorg er dus voor dat de vitamine kauwtabletten de essentiële voedingsstoffen bevatten die je nodig hebt. Bepaal hiervoor zelf welke vitaminen en mineralen je belangrijk vindt voordat je begint aan de zoektocht naar goede tabletten.

Dosering

Als je toch naar het etiket van de vitamine kauwtabletten kijkt, is het een goed idee om ook direct naar de dosering te kijken. Let dus niet alleen op welke ingrediënten in de tabletten zitten, maar ook de hoeveelheid er van.

Het is hierbij vooral van belang dat de multivitamine kauwtabletten van Kruidvat of een andere fabrikant voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH).

Als dit het geval is, weet je namelijk zeker dat je genoeg van de essentiële vitaminen en mineralen binnen krijgt. Kijk overigens ook naar hoeveel van de tabletten je per dag moet innemen, dit heeft namelijk invloed op de prijs.

Als je dagelijks maar één kauwtablet hoeft te gebruiken, ben je immers vrijwel altijd goedkoper uit dan wanneer je meerdere tabletten moet innemen.

Biologische beschikbaarheid

Wist je dat bepaalde voedingsstoffen in specifieke vormen beter worden opgenomen? Let hier dus op als je multivitamine kauwtabletten wilt kopen.

Dit wordt ook wel de biologische beschikbaarheid van vitaminen en mineralen genoemd, waar je ook bij multivitamine bruistabletten rekening mee moet houden.

Kijk hiervoor eerst naar de ingrediënten in de tabletten en zoek vervolgens hun biologische beschikbaarheid op. Dit wordt vaak uitgedrukt in F, wat staat voor force oftewel kracht.

Als dit hoog is, betekent het dat de stof goed opgenomen wordt door je lichaam. Je hebt dan dus te maken met een biologische beschikbaarheid van de vitamine kauwtabletten.

Smaak

Net als multivitamine gummies zijn kauwtabletten vaak voorzien van een smaakje. Als dit niet het geval is, is het namelijk geen pretje om de tabletten op te eten. Toch betekent dit niet dat alle multivitamine kauwtabletten lekker zijn.

Dit hangt uiteraard helemaal van je smaak af. We raden je dan ook aan om rekening te houden met de smaak van de tabletten. Als je bijvoorbeeld een liefhebber bent van aardbeien is het dus een goed idee om te kiezen voor kauwtabletten met deze smaak.

Fabrikant

Daarnaast raden we je ook aan om op de fabrikant te letten als je vitamine kauwtabletten wilt kopen.

Voordat je een product aanschaft, moet je weten of het merk betrouwbaar en veilig is. Kijk hiervoor naar hun reputatie en ervaring.

Ook doe je er goed aan om de reviews van andere gebruikers door te nemen. Er zijn vandaag de dag gelukkig veel betrouwbare en veilige fabrikanten.

Voorbeelden hiervan zijn Davitamon, Flinndal en Holland & Barrett. Ook de multivitamine kauwtabletten van Kruidvat zijn echte aanraders.