Multivitamine man: Top 5, aandachtspunten & kooptips

beste multivitamine man

Experts raden aan om dagelijks minimaal 500 gram groente per dag te eten. Ook moeten we elke dag een portie ongezouten noten naar binnen werken en minstens tweemaal in de week ongefrituurde, vette vis eten.

Helaas lukt dit lang niet elke man. Om dan toch nog alle belangrijke vitaminen binnen te krijgen, doe je er goed aan om extra multivitaminen voor mannen te nemen.

Er zijn tegenwoordig veel multivitamines voor de man verkrijgbaar. We hebben ze getest en leggen hieronder uit wat de beste multivitaminen voor mannen zijn!

De 5 beste multivitaminen voor mannen

Als je de beste multivitamine voor mannen wilt kopen, raden we je aan om te kiezen voor een van de volgende vitamine pillen. Deze producten kwamen namelijk het beste uit onze test!

Onder het tabel lees je nog een korte introductie over deze goede multivitamines voor mannen.

Multivitamine manBelangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Nutribites Multivitamine– Hoge en veilige dosering
– Bevat alle belangrijke vitamines voor mannen
– Aangevuld met 7 mineralen
€ 1,17 (dosering van 2 tabletten per dag)
2. Flinndal Multi 50+ Man– Geoptimaliseerd voor mannen vanaf 50 jaar
– Bevat zaagpalm voor gezonde prostaat en urinewegen
– Helpt bij het behouden van normale testosterongehalte
€ 0,26 (bij pot met 90 tabletten)
3. Body & Fit Multi Men– Betaalbaar
– Bevat meer dan 30 vitamines, mineralen, enzymen, – planten extracten en aminozuren
– Ondersteunt het immuunsysteem met vitamine C en selenium
€ 0,15 (zonder de 50% korting € 0,30)
4. Lucovitaal Multi+ Compleet Man– Bevat 13 vitamines, 15 mineralen en 6 kruiden
– Hoge dosering
– Zeer uitgebreide multivitaminen mannen
€ 0,39 (dosering van 1 capsule per dag)
5. FRANK Fruities Men’s Multi– Lekkere smaak
– Bestaat voor 95 procent uit echt fruit
– Bevat een combinatie van 17 vitamines en mineralen
€ 1,20 (dosering van 4 gummies per dag)

1. Nutribites Multivitamine: De beste multivitamine man met mineralen

Als je in een multivitamine voor mannen meer zoekt dan alleen de belangrijkste vitamines, is de Nutribites Multivitamine zeker een goede aankoop. Deze capsules bevatten naast de 13 belangrijke vitamines namelijk ook nog 7 mineralen.

Zo heeft Nutributes met deze multivitaminen voor mannen een perfecte synergie gecreëerd. Deze vitamine pillen man hebben een hoge dosering, maar zijn alsnog veilig binnen zowel de Europese als de Nederlandse wetgeving.

Per dag neem je twee capsules in van de Nutribites Multivitamine, wat daardoor dagelijks € 1,17 kost.
2. Flinndal Multi 50+ Man: De beste multivitamine man 50 jaar en ouder

Als je Abraham bent gepasseerd, is het een goed idee om te kiezen voor een multivitamine man 50+. Dit betekent dat de dosering van de capsules geoptimaliseerd is voor mannen van je leeftijd. Bij de Flinndal Multi 50+ Man is dit bijvoorbeeld het geval.

We vinden dit product zelfs de beste multivitamine voor de man van 50+. Dit komt bijvoorbeeld doordat deze pillen zaagpalm bevatten, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde prostaat en urinewegen.

De Flinndal Multi 50+ Man zorgt er ook voor dat je testosterongehalte normaal blijft. Ook als je onder de categorie senioren valt, is dit supplement een goede keuze.
3. Body & Fit Multi Men: De beste multivitamine voor mannelijke atleten

De beste multivitamine voor mannen van Body & Fit is onlangs verbeterd. Body & Fit Multi Men heeft meerdere veranderingen ondergaan. Zo bevatten deze capsules nu een zogeheten Alpha Male blend, net als natuurlijke kruidenextracten en aminozuren.

Body & Fit Multi Men is hierdoor de beste multivitamine voor mannen voor atleten geworden. Dit komt ook zeker doordat deze vitamine pillen man je immuunsysteem optimaal ondersteunen. Hiervoor bevat Body & Fit Multi Men naast vitamine C ook nog selenium.

Je psychologische functie krijgt bovendien een boost met de biotine in deze multivitamine voor mannen.
4. Lucovitaal Multi+ Compleet Man: De meest complete multivitamine voor mannen

Lucovitaal-multivitamine-man

Lucovitaal Multi+ Compleet Man bevat niet alleen 13 essentiële vitamines voor mannen. In deze capsules zitten namelijk ook nog eens 15 verschillende mineralen. Een voorbeeld hiervan is calcium, wat goed is voor het behoud van je botten en tanden.

Daarnaast wordt je kraakbeen ondersteund door mangaan en verbetert de werking van je spieren door het magnesium dat in Lucovitaal Multi+ Compleet Man zit.

Je geniet bovendien van de voordelen van zes verschillende kruiden als je deze goede multivitamine man gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn zegepalm, brandnetelblad en prunus africana.
5. FRANK Fruities Men’s Multi: De lekkerste multivitamine voor de man

FRANK-Fruities-Mens-Multi-gummies

Als je geen liefhebber bent van capsules heeft FRANK de beste multivitamine voor mannen voor je. Dit zijn natuurlijke gummies die maar liefst 95 procent echt fruit bevatten. Je geniet van de smaak van aardbei, appel en framboos als je FRANK Fruities Men’s Multi eet.

Ondertussen neem je dan bovendien 17 essentiële vitamines en mineralen in. Voorbeelden hiervan zijn vitamine D3, magnesium, chroom en koper. Al deze vitamines en mineralen zorgen ervoor dat je je gezonder en beter voelt.

Ben je vegetarisch of veganistisch? FRANK Fruities Men’s Multi zijn dan zeer geschikt.
Multivitamine voor een man: Belangrijke aandachtspunten

Inmiddels weet je wat de beste multivitamine voor mannen zijn volgens ons onderzoek. Natuurlijk zijn er nog veel meer te koop.

Wil je zelf op onderzoek uitgaan? Het is dan een goed idee om rekening te houden met de volgende aandachtspunten, die ook belangrijk zijn als je een multivitamine voor een vrouw zoekt. Zo kies en koop je de beste multivitamine!

Capsules zijn vaak het beste

Je kunt multivitaminen voor mannen in veel verschillende vormen kopen, zoals je ook al in onze top 5 zag.

Over het algemeen steken capsules met kop en schouders boven bijvoorbeeld tabletten, gummies, vloeistoffen en poeders uit. Dit heeft te maken met een paar redenen. Allereerst zijn capsules gemakkelijk voor je spijsverteringskanaal.

Ook werken ze snel doordat het omhulsel oplost. Zo heb je snel toegang tot de voedingsstoffen van de multivitamine man. Ook worden er meer vitamines in je bloedbaan opgenomen, wat komt doordat capsules beter biologisch bereikbaar zijn.

Kies voor allergeenvrije multivitaminen voor mannen

Wil je je gezondheid verbeteren met vitamine pillen? Je doet er dan goed aan om producten te gebruiken die geen potentiële allergenen bevatten. Het is daarom verstandig om de etiketten te controleren voordat je de multivitamines voor mannen koopt.

Let hierbij vooral op de stoffen waarvan je weet dat je allergisch bent. Ook kun je eventueel nog producten met veelvoorkomende allergenen vermijden. Voorbeelden hiervan zijn soja, gluten en zuivelproducten.

Bovendien raden experts aan om ingrediënten als FD&C Red #3, FD&C Red #40, FD&C Blue #2, aspartaam, acesulfaam en sucralose te vermijden. Dit zijn kunstmatige kleur- en zoetstoffen die helaas ongewenste gezondheidsgevolgen met zich mee brengen.

Let op de formulering

Het is daarnaast een aanrader om te kijken naar wie de multivitamine voor mannen heeft samengesteld. Vaak is dit gedaan door een expert, denk hierbij aan een arts, voedingsdeskundige, apotheker of diëtist.

In dit geval hebben de vitamine pillen voor mannen een goede en professionele formulering. Hierdoor krijg je de juiste verhouding van alle voedingsstoffen binnen. Je gezondheid heeft op deze manier daadwerkelijk baat bij het slikken van multivitaminen voor de man.

Vermijd vulstoffen

Sommige fabrikanten gebruiken vulstoffen om capsules groter te maken en/of te vullen. Vulstoffen hebben daarnaast als doel om de productiekosten te verlagen of om de multivitamines voor mannen mooier te maken.

Gebruikers hebben er echter helemaal niets aan, vulstoffen bieden namelijk geen voedingswaarde. De overgrote meerderheid is dan ook niet nodig, al zijn er een paar vulstoffen die gebruikt worden voor productstabiliteit.

De volgende vulstoffen moet je desondanks beslist vermijden:

  • Titaandioxide: Dit is een witte kleurstof waardoor supplementen er schoner uitzien. Titaandioxide zit ook in verf en kan bijdragen aan oxidatieve stress en ontstekingen.
  • Magnesiumstearaat: Magnesiumstearaat is een smeermiddel waarmee de capsules sneller geproduceerd worden.
  • Talk: Talk wordt ook wel magnesiumsilicaat genoemd. Dit fijne poeder mag niemand inslikken!
  • Siliciumdioxide: Dit vloeimiddel absorbeert vocht. Het wordt door fabrikanten gebruikt om het samenklonteren van ingrediënten te voorkomen. 

Ga voor voedingsstoffen speciaal voor mannen

Als je de beste multivitamine voor een man zoekt, is het uiteraard essentieel dat de capsules alle belangrijke voedingsstoffen voor je bevatten.

Voorbeelden hiervan zijn vitamine A, C, D3, E, K1, K2, vitamine B-complex, calcium, magnesium, zink, boor, selenium, koper, mangaan en chroom. Deze vitamines en mineralen horen eigenlijk ook in een multivitamine voor de vrouw te zitten.

Toch zijn er ook een paar voedingsstoffen die specifiek voor mannen goed zijn:

  • Pompoenpittenextract: Dit bevat werkzame stoffen die de prostaat en urinewegen van mannen gezond maken en houden.
  • Bèta-sitosterol: Deze fytosterolverbinding verbetert bij mannen de hormoonspiegels. Ook verkleint deze voedingsstof de kans op prostaatvergroting.
  • Zaagpalm: Dit kruidenextract verbetert de gezondheid van mannen. Dit doet door zaagpalm door haaruitval te voorkomen, prostaatvergroting te verminderen en testosteronniveaus te behouden. Ook kan het urinewegsymptomen verminderen en het prostaatweefsel laten krimpen.
  • CoQ10: CoQ10 heet volledig co-enzym Q10 en is een antioxidant-voedingsstof. Dit is belangrijk voor de trainingsprestaties en energieproductie. Gebruik je als man statines voor een hoog cholesterolgehalte? Vervang van CoQ10 is dan essentieel.

Let op je eigen behoeften

Niet alle multivitaminen zijn geschikt voor alle mannen. Je moet juist kijken wat de beste multivitamine specifiek voor jou is. Let hierbij vooral op je eigen behoeften.

Heb je een tekort aan bijvoorbeeld ijzer of vitamine D? Koop dan een vitamine voor een man die dit voedingsstof bevat in de best opneembare vorm.

Wil je een baby met je partner? Kies dan voor vitamines voor de man die gericht zijn op je vruchtbaarheid.