Multivitamine met Omega 3 kopen? Top 5 & Informatie

multivitamine met omega 3

Er zijn ontzettend veel verschillende multivitaminen. Zo kun je ook een multivitamine met Omega-3 kopen.

Deze vetzuren staan ook wel bekend als visolie en komen dan ook vooral voor in vette vis.

Een multivitamine met visolie innemen is een goed idee, omdat deze pillen de vetsamenstelling van je bloed gunstig beïnvloeden.

In dit artikel leggen we uit waarom zo’n multivitamine een aanrader is, maar eerst noemen onze experts de beste multivitaminen met Omega 3. 

De 5 beste multivitamine met Omega-3 visolie 

Zoek je een multivitamine met visolie? Koop dan een van de volgende producten! 

Multivitamine met Omega 3 Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Davitamon Compleet + Omega 3 Visolie– Betaalbaar
– Bevat naast omega 3 alle belangrijke vitaminen en mineralen
– Goed voor o.a. je hart, weerstand en energieniveau 
€ 0,28
2. Daily Mama Multi + Omega-3– Geschikt bij kinderwens, zwangerschap en borstvoeding
– Draagt bij aan de hersenen, ogen en groei van de baby 
– Aan de prijs
€ 1,10
3. Orthica Multi Prena Fem– Complete multi bij kinderwens, zwangerschap en borstvoeding
– Bevat foliumzuur voor de weefselgroei bij de zwangerschap
– Flacons zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic
€ 0,41
4. Body & Fit Multi + Omega 3– Softgels
– Goedkoop
– Bedoeld voor (top)sporters
€ 0,23
5. Dagravit Totaal 30 Vitaal 50+ met omega-3– Bedoeld voor vijftigplussers
– Ondersteunt je botten, hart, weerstand en brein
– Bevat mineralen als ijzer, koper en selenium
€ 0,33

Wat is een multivitamine met visolie?

Een multivitamine met visolie bevat Omega 3-vetzuren. Ze zijn een familie van essentiële onverzadigde vetzuren die zeker thuis horen in een gezond voedingspatroon.

Er zijn drie belangrijke soorten Omega 3-vetzuren, namelijk alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

Je krijgt de laatste twee soorten uit visolie, ALA zit juist in sommige plantaardige voedingsmiddelen. Visolie is dan ook niet precies hetzelfde als Omega 3, wat komt doordat visolie niet ALA bevat. 

Wat zijn de voordelen van multivitaminen met Omega-3? 

Er zijn dus meerdere goede multivitaminen met visolie om te kopen, maar waarom zou je dit moeten doen? Een multivitamine met Omega 3 dagelijks innemen biedt je gezondheid meerdere voordelen.

Dit komt vooral doordat de Omega 3-vetzuren, wat EPA en DHA, bijdragen aan de gezonde werking van je hart. Daarnaast helpt DHA ook nog eens bij het functioneren van je ogen en hersenen.

Een multivitamine met visolie zorgt er bovendien voor dat je minder risico loopt op hart- en vaatziekten. Heb je een hoog cholesterol? Deze pillen zijn dan geschikt voor je aangezien de omega 3-vetzuren een cholesterolverlagend effect hebben.  

Voor wie is een multivitamine met visolie geschikt?

multi zwanger met omega 3 visolie

Zoals we net al aangaven, is een multivitamine met Omega 3 onder meer geschikt voor mensen met een hoog cholesterolgehalte. Dit heeft dus te maken met het cholesterolverlagende effect van de visolie.

Multivitaminen met visolie kunnen bovendien bijdragen aan het behandelen van dementie en leerproblemen. Ook voor deze doelgroepen zijn deze pillen dus geschikt. Dit is tevens het geval als je depressief bent of last hebt van angsten.

Je symptomen kunnen verminderd worden door Omega 3-vetzuren te slikken. Als je zwanger bent of wilt worden, is het slikken van een multivitamine met visolie ook een goed idee.

De Omega 3-vetzuren dragen namelijk bij aan de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen van je ongeboren kind. Een multivitamine met Omega 3 is daarom zeker een aanrader als je een kind krijgt. 

Kun je een multivitamine en Omega 3 samen innemen?

Er zijn op dit moment geen interacties bekend tussen multivitaminen en visolie. Daarom is het zeker mogelijk om deze twee supplementen te combineren.

Je kunt ze los van elkaar nemen, maar vaak is het beter om een multivitamine met Omega 3 te slikken. Je hoeft hierdoor namelijk minder pillen te nemen. Bovendien weet je hierdoor zeker dat je geen overdosis krijgt van een bepaald ingrediënt.

Wil je toch een multivitamine en een Omega 3-supplement los nemen? Dat kan, je zult geen hoogstwaarschijnlijk geen last krijgen van bijwerkingen!