Multivitamine voor in de overgang kopen? De top 5

beste multivitamine overgang

Elke vrouw ondergaat de overgang, wat ook wel de menopauze wordt genoemd. Je hormonen veranderen dan flink, wat kan resulteren in fysieke en emotionele symptomen.

Iedereen is hier uniek en verschillend in, maar toch kan een multivitamine tijdens de overgang helpen.

Deze tabletten dragen bijvoorbeeld bij aan je botgezondheid en emotionele welzijn. Ook kan een multivitamine na de overgang het risico op hart- en vaatziekten verkleinen.

Dit zijn de 5 beste multivitamine voor tijdens de overgang

Wil je vanwege de bovenstaande redenen multivitaminen gebruiken terwijl je in de overgang zit? Kies voor een van de volgende producten:

Multivitamine overgangBelangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Flinndal Overgang Formule 10 in 1– Ondersteunt bij 10 overgangsverschijnselen
– Hoge dosering van vitamine A en D3
– Bevat meerdere plantenextracten 
€ 0,34
2. Davitamon Compleet Vrouw Overgang– Bevat het extract cimicifuga racemosa
– Suikervrij
– Goed voor je nagels en haar
€ 0,25
3. Health & Her Perimenopauze Multi-Nutriënt Support– Bedoeld voor de perimenopauze
– Bevat 15 verschillende nutriënten ter ondersteuning
– Prijzig
€ 0,94
4. Orthica Strata Fem– Bedoeld voor het volwassen leven van een vrouw
– Hoge dosering van ijzer
– Bevat druivenpitextract
€ 0,37
5. Your Vitamines Overgang Totaal met Rode Klaver– Bevat rode klaver  
– Aan de prijs
– Bevat een mix van veel groenten en fruit
€ 0,80

1. Flinndal Overgang Formule 10 in 1: De beste multivitamine voor veelvoorkomende verschijnselen tijdens de overgang

Tijdens de overgang gebeurt er veel in je lichaam. Zo wordt er minder oestrogeen geproduceerd, wat resulteert in meerdere veranderingen. Je krijgt bijvoorbeeld last van nachtelijk zweten en opvliegers.

Ook merk je mogelijk dat je slaapkwaliteit en concentratievermogen vermindert. Flinndal Overgang Formule 10 in 1 gaat deze veelvoorkomende overgangsverschijnselen tegen.

Deze multivitamine voor vrouwen in de overgang bevat meerdere vitaminen, mineralen en plantenextracten die veranderingen door de menopauze verminderen.
2. Davitamon Compleet Vrouw Overgang: De beste multivitamine overgang met cimicifuga racemosa

Ook de Davitamon Compleet Vrouw Overgang helpt de vrouw tijdens de menopauze. Dit doet deze multivitamine voor tijdens de overgang onder meer met cimicifuga racemosa. Dit extract ken je mogelijk beter als zilverkaars.

Zo helpen deze tabletten bij overgangsverschijnselen als nachtelijk transpireren en opvliegers. De Davitamon Compleet Vrouw Overgang kent natuurlijk nog meer voordelen.

Deze multivitamine is bijvoorbeeld suikervrij. Ook bevatten de capsules geen aroma’s of conserveermiddelen. Dit komt je gezondheid ten goede!
3. Health & Her Perimenopauze Multi-Nutriënt Support: De beste multivitamine voor vlak voor de overgang

Menstrueer je nog wel maar krijg je al last van overgangsverschijnselen? We raden je dan de Health & Her Perimenopauze Multi-Nutriënt Support aan.

Deze multivitamine is bedoeld voor de tijd net voor de overgang en ondersteunt je welzijn op negen manieren: je energie, hormoonspiegel, weerstand, testosteron bloedspiegel, spieren, cognitieve functie, botgezondheid, huid, haar & nagels en psychologie functie.

De Health & Her Perimenopauze Multi-Nutriënt Support bevat bovendien rode klaver, wat een geweldige bron is van fyto-oestrogeen.
4. Orthica Strata Fem: De beste multivitamine van menstruatie tot overgang

De Orthica Strata Fem is als multivitamine niet speciaal bedoeld voor tijdens de overgang. In plaats daarvan is het beter om deze capsules tijdens je volwassen leven als vrouw te slikken.

Strata Fem ondersteunt je dan ook van de eerste menstruatie tot aan de menopauze. Dit doen deze pillen bijvoorbeeld met vitamine D en foliumzuur, maar ook met een hoge dosering van ijzer.

Bovendien bevat de Orthica Strata Fem druivenpitextract. Dit beschermt je huid tegen veroudering.
5. Your Vitamines Overgang Totaal met Rode Klaver: De beste multivitamine voor tijdens de overgang met rode klaver

Geef je lichaam tijdens de overgang een steuntje in de rug met de Your Vitamines Overgang Totaal met Rode Klaver. Zoals de naam al aangeeft, bevat deze multivitamine voor tijdens de overgang rode klaver.

Dit kruid helpt bij nachtzweten en opvliegers, waar veel vrouwen last van hebben tijdens de menopauze. Daarnaast bevatten deze pillen ook diverse groenten en fruit, wat je gezondheid uiteraard ten goede komt. 
Multivitamine tijdens, voor of na de overgang: Aandachtspunten

Zit er geen goede multivitaminen voor tijdens de overgang tussen onze top 5? Zoek dan zelf naar geschikte vitaminepillen. Let op de onderstaande factoren!

Ingrediënten

Als je multivitaminen voor tijdens de overgang wilt kopen, is het vooral cruciaal om naar de ingrediënten te kijken. Er zijn namelijk drie cruciale vitamines voor de menopauze: vitamine D, B en E (bron).

De eerste vitamines ondersteunen je zenuwstelsel, wat onder druk komt tijdens de overgang. Daarnaast draagt vitamine D ook nog eens bij aan de gezondheid van je botten. Vitamine E is juist essentieel voor de gezondheid van je hart.

Als je een multivitamine voor de overgang wilt aanschaffen, is het dus cruciaal dat de pillen deze drie vitamines bevatten. Dit is overigens ook het geval als je een multivitamine zoekt omdat je zwanger bent.

Vorm

Multivitaminen zijn in meerdere vormen te koop, ook als je speciale vitaminepillen voor de overgang wilt. De meeste multivitaminen zijn natuurlijk klassieke pillen of capsules die je in één keer door moet slikken.

Deze vorm is over het algemeen ook de beste. Toch is dat niet altijd het geval. Als je slikproblemen hebt, is het bijvoorbeeld beter om kauwtabletten, gummies of bruistabletten te gebruiken.

Je hoeft dan niet een grote pil door te slikken. Houd ook rekening met de vorm als je een multivitamine voor de vrouw zoekt.

Overgangsverschijnselen

vitamine overgang vrouw

Tijdens de overgang verandert je lichaam flink, wat vooral komt door hormoonveranderingen. Je krijgt dan ook te maken met diverse zogeheten overgangsverschijnselen. Het is belangrijk dat je multivitamine je ondersteunt bij deze veranderingen.

Het is bijvoorbeeld een goed idee om te kiezen voor vitaminepillen met rode klaver. Dit plantenextract helpt bijvoorbeeld bij opvliegers en nachtzweten.

Daarnaast zou je multivitamine voor de menopauze ook moeten helpen bij andere veelvoorkomende overgangsverschijnselen, zoals stemmingswisselingen, een droge huid en slaapstoornissen.