Multivitamine voor senioren/ouderen kopen? De Top 5 beste uit de test

multivitamine ouderen

Als je wat ouder wordt, krijg je vaak last van lichamelijke kwalen. Je uithoudingsvermogen vermindert bijvoorbeeld. Ook ga je misschien slechter lopen, horen en/of zien.

Om je lichaam en je gezondheid te helpen, doe je er goed aan om een multivitamine voor ouderen te gebruiken. Deze pillen bevatten altijd de essentiële vitaminen voor senioren en soms ook nog belangrijke mineralen.

Wil je weten wat de beste multivitamine voor ouderen is? Lees dan snel verder!

Dit zijn de 5 beste multivitamine voor ouderen

Lees in onze tabel wat de beste multivitamine voor senioren van dit moment zijn! 

Multivitamine senioren  Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Flinndal Multi 70+– Speciaal voor 70+
– Ondersteunen je botten en spieren
– Verbeteren je concentratievermogen en geheugen  
€ 0,27
2. Plantina Multi Senior– Bevat het volledige B-complex
– Aan de dure kant
– Bevat essentiële vitaminen en mineralen
€ 0,57
3. Flinndal Multi 50+ Man – Gemaakt voor mannen van 50 jaar en ouder
– Bevat zaagpalm ter ondersteuning van je prostaat en urinewegen
– Zorgt voor je testosterongehalte 
€ 0,27
4. Vitals Elke Dag 50+– Multivitamine capsules voor 50+
– Bevat geen ijzer en koper
– Hoge prijs per dosering (2 capsules per dag)
€ 0,93
5. Golden Naturals Multi Senior– Vegetarische capsules
– Relatief prijzig
– Vrij van allergenen 
€ 0,50

Multivitamine voor senioren: Aandachtspunten

Nadat je ons overzicht van de beste multivitaminen voor ouderen hebt gelezen, weet je precies welke pillen je het beste kunt kopen. Toch kan het gebeuren dat er geen goede multivitamine voor je in ons lijstje staat.

We raden je dan aan om zelf op zoek te gaan naar de beste multivitamine voor senioren voor je behoeften en wensen. Houd hierbij rekening met de onderstaande aandachtspunten. Zo krijg je geen spijt van je keuze!

Ingrediënten

Als je een multivitamine voor ouderen wilt kopen, zijn bepaalde vitaminen en mineralen erg belangrijk. Je doet er dan ook goed aan om pillen te kopen die de volgende ingrediënten bevatten.

Calcium

Mannen van 51 tot 70 jaar moeten per dag minstens 1.000 milligram calcium binnen krijgen. Vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie hebben zelfs 1.200 milligram calcium nodig per dag.

Deze hoeveelheid is de vereiste voor iedereen ouder dan 70 jaar. Dit komt doordat calcium belangrijk is voor je botten. Haal calcium uit eieren, andere zuivelproducten en bladgroenten, maar dus ook uit je multivitamine voor senioren.

Vitamine B12

Alle volwassenen moeten dagelijks 2,4 microgram vitamine B12 innemen. Je bevordert zo je zenuwfunctie, terwijl deze vitamine ook helpt bij het aanmaken van rode bloedcellen.

Als je ouder wordt, kan je lichaam minder goed vitamine B12 opnemen. Dit komt doordat je maagwand meestal dunner wordt. Het is daarom belangrijk dat je multivitamine voor ouderen veel vitamine B12 bevat.

Magnesium

Alle mannen hebben 420 milligram magnesium per dag nodig. Bij vrouwen ligt deze hoeveelheid op 320 milligram per dag.

Er moet dus zoveel in je multivitamine voor senioren zitten, maar ook in je multivitamine voor de overgang. Dit komt omdat magnesium gezonde zenuwen bevordert, je bloedsuikerspiegel in evenwicht brengt en goed voor je spieren is. 

Kalium 

Elke man moet dagelijks 3.400 milligram per dag binnen krijgen van kalium. Vrouwen hebben dagelijks 2.600 milligram nodig. Dit is nodig aangezien kalium goede effecten heeft op je zenuwen, hart en nieren.

Een tekort aan kalium kan zelfs resulteren in een hoge bloeddruk en nierstenen. Koop dus een multivitamine voor ouderen die genoeg kalium bevat.

Vitamine D

Ben je ouder dan 70 jaar? Je hebt dan dagelijks 20 microgram vitamine D nodig. Bij mannen en vrouwen van 51 tot 70 jaar ligt deze hoeveelheid op 15 microgram per dag.

Het is desondanks ook belangrijk om te vermelden dat je niet meer dan 100 microgram moet krijgen, houd dit in gedachten bij het kopen van een multivitamine voor senioren.

Koop je ook een multivitamine voor je kind? Er moet dan 10 microgram vitamine D in de pillen zitten. Met vitamine D help je je immuunsysteem en botten. Ook neemt je lichaam beter calcium op door deze vitamine.

Etiket

We raden je aan om naar het etiket te kijken. Dit heeft meerdere redenen. Allereerst kun je dan controleren of de bovenstaande ingrediënten opgenomen zijn in de multivitamine voor ouderen.

Door het etiket te bekijken kun je bovendien bepalen of de pillen bedoeld zijn voor je leeftijd. Er staan dan bijvoorbeeld termen als ‘50+’, ‘70+’ of ‘senior’ op de verpakking van het potje. Als je zo’n term ziet, weet je eigenlijk direct dat de multivitamine bedoeld is voor senioren. 

Behoeften

Als je ouder wordt, krijg je vaak te maken met gezondheidsklachten. Je kunt bijvoorbeeld botproblemen krijgen. Het is dan een goed idee om een multivitamine voor senioren te nemen die hierop inspeelt.

Een hoge dosering van calcium ondersteunt je botten bijvoorbeeld goed. Ook als je andere gezondheidskwalen hebt, kunnen multivitaminen voor ouderen helpen. Bepaal daarom je behoeften voordat je geschikte pillen zoekt.