De beste multivitamine voor sporters? De top 5 van 2024

beste multivitamine sporters

Sporters zorgen goed voor hun lichaam. Het liefst staan ze elke dag op het veld of in de sportschool om aan hun lijf te werken.

Om je gezondheid hierbij een steuntje in de rug te geven, doe je er goed aan om multivitamine voor sporters te nemen. Dit zijn pillen die alle essentiële vitaminen en mineralen voor atleten bevatten.

De multivitamine vormt dan ook een perfecte aanvulling op je dieet. Wil je weten wat de beste multivitamine voor sporters zijn? Lees dan snel verder.

Dit zijn de 5 beste multivitamine voor sporters

Lees in onze tabel wat de beste multivitamine voor sporters van dit moment zijn! 

Multivitamine sportersBelangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Animal Pak– Aan de prijs
– Voor bodybuilders en krachtatleten
– Bevat vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren 
€ 1,16
2. XXL Nutrition Women’s Multivit– Speciaal voor vrouwelijke sporters
– Zeer goed betaalbaar
– Optimale ondersteuning van je actieve levensstijl
€ 0,14
3. Perfectbody.nl Multivitamine Sporters– Gemaakt voor actieve sporters
– Hoge dosering
– Ter ondersteuning van je gezondheid en weerstand  
€ 0,47
4. Optimum Nutrition Optimen Multivitamine– Speciaal voor mannelijke sporters
– Dosering van 3 tabletten per dag
– Bevat vijf prestatiemengsels: Amino-Blend, Viri-Blend, Phyto-Blend, Enzy-Blend en Opti-Blend 
€ 0,60
5. VirOrtho Meer in 1 Sport Tabletten– Bevat actieve B-vitaminen, damiana en arginine
– Afgestemd op de behoefte van sporters
– Draagt het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport keurmerk
€ 0,43

Multivitamine voor sporters: Aandachtspunten

Heb je onze lijst van de beste multivitamine voor sporters gezien maar staan er geen geschikte pillen voor jou tussen? Niet getreurd! Er zijn zoveel vitaminepillen verkrijgbaar dat je altijd wel een goede multivitamine voor sporters vindt.

Ga hiervoor zelf op zoektocht, waarbij het belangrijk is om rekening te houden met de volgende factoren.  

Vitaminen

Als je een actieve levensstijl hebt, kun je zeker een aanvulling op je voeding gebruiken. Daarom is het een aanrader om de beste multivitamine voor sporters te kopen.

Om te bepalen welke vitaminepillen geschikt zijn, moet je op de ingrediënten letten. Er zijn namelijk een paar vitaminen die voor sporters extra belangrijk zijn. Een voorbeeld hiervan is vitamine B, wat bijdraagt aan de energievoorziening van je lichaam.

Ook vitamine D is een belangrijk ingrediënt. Deze vitamine helpt namelijk bij het sterk en soepel houden van je spieren. Daarnaast is vitamine C essentieel. Door te sporten verzwak je je weerstand, maar vitamine C versterkt je afweersysteem vervolgens weer.

Als je een multivitamine voor sporters koopt, is het dus belangrijk om te checken of de pillen deze ingrediënten bevatten. 

Mineralen

Als je een multivitamine voor sporters wilt kopen, moet je niet alleen naar de vitaminen kijken. Er zijn namelijk ook een paar mineralen belangrijk voor mensen met een actieve levensstijl.

Als je een multivitamine voor de vrouw als sporter wilt kopen, is 18 mg ijzer bijvoorbeeld een aanrader in je vitaminepillen.

Een multivitamine voor de man moet juist 8 mg ijzer bevatten voor sporters. Daarnaast zijn zink en magnesium ook zeker van belang voor atleten.

Qua zink moet je multivitamine niet meer dan 40 mg bevatten, qua magnesium juist maximaal 350 mg. Kalk kan ook belangrijk zijn in de beste multivitamine voor sporters, al is het vaak beter om dit mineraal van andere bronnen te krijgen.  

Dosering

Vervolgens is het ook cruciaal om te kijken naar de dosering van de belangrijke ingrediënten als je de beste multivitamine voor sporters wilt kopen.

Controleer eerst wat de dosering is en check deze vervolgens direct met de ADH, wat staat voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Sporters hebben vaak hogere behoeften aan voedingsstoffen als vitamine B, D en C. Je doet er daarom goed aan om een multivitamine te kopen die hoge doseringen bevatten van deze ingrediënten. Kijk hierbij natuurlijk ook naar de mineralen, dus niet alleen naar de vitaminen. 

Behoeften

Sporters hebben vaak individuele behoeften waar ze rekening mee moeten houden als ze een multivitamine willen kopen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je extra ondersteuning nodig hebt voor je gewrichten, uithoudingsvermogen of spierherstel.

Houd hier rekening mee als je de beste multivitamine voor jou als sporter wilt aanschaffen. Bepaal dus welke ingrediënten je nodig hebt omdat ze passen bij je behoeften. 

Natuurlijk

Als je als sporter goed voor je lichaam en gezondheid wilt zorgen, is het belangrijk om te kijken naar de inhoudsstoffen van je multivitamine.

De vitaminepillen moeten namelijk geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen bevatten, net als vulstoffen en conserveringsmiddelen.

Voorkom dat je deze onnodige en ongezonde inhoudsstoffen binnen krijgt door te kiezen voor een natuurlijke multivitamine voor sporters. Het is vooral belangrijk om hier naar te kijken als je vitaminepillen met een smaakje koopt.