Multivitamine voor vrouwen: Top 5, aandachtspunten & kooptips

beste multivitamine vrouw

Als vrouw is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt om optimaal te kunnen functioneren.

Het is niet altijd even makkelijk om alle benodigde voedingsstoffen uit onze dagelijkse voeding te halen. Een multivitamine kan daarom een handige aanvulling zijn op je dieet.

We kijken naar de 5 beste multivitaminen voor vrouwen. We zullen de voordelen van elk van deze vitaminesupplementen bespreken, evenals de eventuele nadelen en mogelijke bijwerkingen.

Daarnaast zullen we ook enkele factoren bespreken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een multivitamine voor vrouwen.

Of je nu op zoek bent naar vitaminepillen voor vrouwen om je algemene gezondheid te ondersteunen, je immuunsysteem te versterken, je energieniveau te verhogen of naar vitamines voor zwangere vrouwen, er is voor ieder wat wils.

We zetten de vijf beste multivitamine voor vrouwen voor je op een rijtje.

De beste 5 multivitaminen voor vrouwen 

Er zijn ontzettend veel multivitaminen op de markt, dat maakt het vaak niet gemakkelijker om de juiste keuze te maken.

Deze multivitaminen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun effectiviteit, kwaliteit, samenstelling en klantbeoordelingen. We zullen de belangrijkste voordelen van elke multivitamine bespreken, net zoals eventuele nadelen en mogelijke bijwerkingen. 

ProductnaamVoordelenPrijs per tablet
1. VitOrtho Meer in 1 Dagelijks– Meest complete supplement 
– Geschikt voor veganisten
€0.36
2. Nutribites Multivitamine– Bevat jodium
– Bevat K2
– Goed voor haar en nagels
€0.58
3. Multi Premium– 100% plantaardig
– Superieure mineralen
€0.19
4. Holland & Barret Multi Vrouw Fem Compleet– Goed voor jonge vrouwen
– Zorgt voor een goede hormoonbalans
€0.25
5. Opti-Women– Goed voor sporters
– Groene thee-extract en cranberry-extract
– Goedkoop
€0.23

1. De beste multivitamine voor vrouwen: VitOrtho Dagelijks Meer-in-1

VitOrtho Meer in 1 Dagelijks is een multivitaminesupplement dat een breed scala aan voedingsstoffen bevat, waaronder natuurlijke vitamines, mineralen, antioxidanten en bioactieve stoffen, die essentieel zijn voor het optimaal functioneren van het lichaam. 

Deze multivitamine is ontworpen om de gezondheid van vrouwen te ondersteunen op verschillende gebieden, waaronder de energiehuishouding, de huid en de hormonale balans.

Bovendien is het geschikt voor vegetariërs en veganisten en bevat het een hoge dosering van veel belangrijke voedingsstoffen. 

Hoewel het over het algemeen goed wordt verdragen, kunnen bijwerkingen optreden, dus het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en bij twijfel een arts te raadplegen.

Deze multivitaminepillen zijn verkrijgbaar bij onder andere de Onlinedrogist en Bol.com.
2. Beste hoogwaardige multivitamine voor vrouwen: Nutribites Multivitamine

Deze multivitamine ondersteunt je weerstand (vitamine A, C en zink), activeert je natuurlijke energie (B-vitamines), hormonen (vitamine D3) en zenuwstelsel (vitamine B12).

Het bevat ook jodium voor de werking van de schildklier, selenium voor gezond haar en nagels, en vitamine K2 voor het behoud van sterke botten

Helaas kan Nutribites Multivitamine bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid, maagklachten en hoofdpijn.

Het is goed om te weten dat deze multivitamine geen calcium bevat, wat voor sommige mensen juist een belangrijke voedingsstof kan zijn.
3. Beste natuurlijke multivitamine voor vrouwen: Multi Vrouw 50+

Deze natuurlijke formule bevat 21 vitaminen en mineralen, waaronder B12, Calcium en vitamine D. Ook is er Kuisboom toegevoegd, wat positief werkt op de hormonale balans van een vrouw.

Multi 50+ vrouw heeft een hoge dosering, waardoor 1 tablet per dag voldoende is.

De multivitamine is geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten.

Deze multivitaminepillen zijn verkrijgbaar bij Flinndal. 
4. Beste multivitamine voor jonge vrouwen: Holland & Barret Multi Vrouw Fem Compleet

Holland & Barret Multi Vrouw Fem Compleet is een voedingssupplement speciaal ontwikkeld voor jongere vrouwen en verkrijgbaar bij Holland & Barret.

De formule bevat een mix van belangrijke vitaminen, mineralen en voedingsstoffen, waaronder vitamine B6 en B12, zink en plantaardige extracten van cranberry, rode klaver en soja. 

Het supplement kan helpen bij het behoud van een gezonde hormoonbalans en is geschikt voor vrouwen vanaf 18 jaar, vooral voor degenen met een drukke levensstijl en die mogelijk niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen via hun normale dieet. 
5. De beste multivitamine voor sportieve vrouwen: Opti-Women

Opti-Women is een multivitamine die speciaal is ontwikkeld voor sportieve vrouwen die een gezonde en actieve levensstijl nastreven.

De formule bevat een uitgebreide mix van vitamines en mineralen, waaronder B-vitamines, vitamine C en E, ijzer, zink en magnesium. 

Deze ingrediënten kunnen bijdragen aan een gezonde energiehuishouding, spieropbouw en herstel na het sporten.

Daarnaast bevat de multivitamine ook belangrijke antioxidanten zoals groene thee-extract en cranberry-extract, die helpen bij het beschermen van cellen tegen oxidatieve stress. 

We raden deze multivitamine af voor minder sportieve vrouwen om de juiste hormoonbalans te bewaren.

Deze multivitaminepillen zijn onder andere verkrijgbaar bij Holland&Barrett.
Belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een multivitamine voor vrouwen? Let op de volgende zaken bij het kiezen van de juiste vitamine voor jou, ook wanneer deze getest is.

Samenstelling multivitamine

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de samenstelling van de multivitamine.

Een goede multivitamine voor vrouwen bevat een uitgebalanceerde mix van vitaminen, mineralen en eventueel kruiden die specifiek gericht zijn op de behoeften van vrouwen. 

Zo hebben vrouwen vaak meer behoefte aan ijzer en foliumzuur dan mannen. Het is ook belangrijk om te kijken naar de doseringen van de verschillende voedingsstoffen.

Sommige voedingsstoffen, zoals vitamine A en ijzer, kunnen bij hogere doseringen schadelijk zijn voor het lichaam. 

Kwaliteit

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de multivitamine. Kies bij voorkeur voor een multivitamine van een gerenommeerd merk dat kwalitatief hoogwaardige ingrediënten gebruikt. 

Het is ook een goed idee om te kiezen voor een multivitamine die gecontroleerd is door een onafhankelijke partij, zoals de Consumentenbond, het Voedingscentrum of Fit Voor Alles.

Vorm

Een ander belangrijk aandachtspunt is de vorm van de multivitamine. Sommige multivitaminen zijn verkrijgbaar in tabletvorm. Andere multivitaminen zijn in capsules, gummies, bruistabletten of kauwtabletten verkrijgbaar.

Het is belangrijk om te kiezen voor een vorm die voor jou het gemakkelijkst is om in te nemen. 

Intoleranties en allergenen

Verder is het goed om te kijken naar eventuele allergenen of intoleranties. Kies bij voorkeur voor een multivitamine die vrij is van allergenen en intoleranties.

Kijk ook naar eventuele interacties met andere medicijnen of supplementen die je gebruikt. Sommige voedingsstoffen kunnen bijvoorbeeld de werking van bepaalde medicijnen beïnvloeden. 

Vitamines voor vrouwen per leeftijdscategorie

Vitaminepillen voor vrouwen van 40

Voor vrouwen van boven de 40 is het belangrijk om aandacht te besteden aan Vitamine D en B12. Vitamine D is essentieel om botverlies te voorkomen en de gezondheid van botten te behouden.

Vitamine B12 is belangrijk voor het handhaven van de hersenfunctie en het voorkomen van geheugenverlies. 

Verder zijn ook Vitamine E en C belangrijk. Ze hebben antioxidanteigenschappen die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het voorkomen van veroudering van de huid. Dat wil je natuurlijk tegen gaan.

Een uitstekende vitamine voor vrouwen boven de 40 is One Daily Multivitaminen, te verkrijgen bij Holland & Barret.

Beste multivitamine voor vrouwen in de overgang

Vitamines zijn belangrijk voor vrouwen in de menopauze, omdat het lichaam op deze leeftijd veranderingen ondergaat die de opname van voedingsstoffen kunnen beïnvloeden.

Vitamine D is bijvoorbeeld essentieel voor de gezondheid van botten en kan helpen bij het voorkomen van osteoporose, wat vrouwen in de menopauze vaak treft. 

Vitamine B6 kan helpen bij het reguleren van de hormonen en het verminderen van opvliegers.

Vitamine E helpt bij het verminderen van vaginale droogheid en andere ongemakken geassocieerd met de menopauze. Houdt hier rekening mee bij het kiezen van je multivitamine.

Multivitaminen voor vrouwen boven de 50

Vrouwen boven de 50 hebben vaak een verhoogde behoefte aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine D, calcium en vitamine B12.

Deze voedingsstoffen helpen bij het behoud van sterke botten, het ondersteunen van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde hersenfunctie.

Daarnaast bevatten multivitaminen vaak antioxidanten, zoals vitamine C en E, die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van oxidatieve stress die geassocieerd wordt met veroudering.

Vitamine voor vrouwen vanaf 60 jaar

Vrouwen van 60 en ouder kunnen veel baat hebben bij het nemen van multivitamine. Dankzij deze supplementen kun je de veroudering vertragen en je extra goed in je vel voelen. Ook wanneer je een dagje ouder wordt.

Kies voor een multivitamine met vitamine B, C en E. Het is ook een goed idee om extra calcium in the nemen om het verouderen van de botten te vertragen.

Dit geldt niet enkel voor vrouwen maar ook mannen van boven de 60 adviseren we dagelijks multivitamine in te nemen.