Multivitamine zonder B6? Bekijk de Top 5 (Getest)

multivitamine zonder b6

Je krijgt voldoende vitamine B6 binnen als je een normaal voedingspatroon hanteert. Daarom is een multivitamine met B6 eigenlijk overbodig.

Sterker nog, extra suppletie van deze vitamine kan zelfs resulteren in nare bijverschijnselen, zoals pijnlijke tanden, zenuwscheuten en tintelingen in je handen en voeten.

Het is daarom een goed idee om een multivitamine zonder B6 te kopen, al moet je dan dus wel gezond en uitgebalanceerd eten.

Als je op zoek bent naar een goede multivitamine zonder vitamine B6 ben je in dit artikel aan het juiste adres. We noemen namelijk 5 geweldige vitaminepillen zonder B6!

Dit zijn de 5 beste multivitamine zonder B6

Wil je de beste multivitamine zonder B6 kopen? Kies voor een van de producten uit onze top 5! 

Multivitamine zonder B6Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Virtuoos Multi Health Support Gold– Bedoeld voor topsporters
– Redelijk prijzig
– Voorzien van Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport kenmerk
€ 0,92
2. Fittergy Cell Shield Antioxidantencomplex zonder Vitamine B6– Neem dagelijks 1 tot 2 capsules in
– Combinatie van een multivitamine en een antioxidantencomplex
– Beschermt je tegen zonlicht en luchtvervuiling 
€ 0,44
3. Nutriforce Liposomale Multivitamine Tabletten– Speciaal voor kracht- en duursporters
– Vegetarisch
– Ondersteunt je weerstand 
€ 0,67
4. Virtuoos Multi Oxidant Control Gold Capsules– Bevat veel vitaminen en mineralen
– Voorzien van diverse antioxidanten ter bescherming van je cellen en weefsels
– 100 procent dopingvrij, dus geschikt voor topsporters 
€ 0,55
5. Nutriforce Super Multi Liposomaal Tabletten– Bevat een fruit- en groentemix
– Hoge dosering van vitamine B12
– Verbetert je weerstand bij fysieke inspanning
€ 0,55

Multivitamine zonder B6: Aandachtspunten

Je weet nu wat de beste multivitaminen zonder B6 zijn volgens onze experts. Toch betekent dit niet dat je beslist een van deze vitaminepillen moet kopen. Er zijn immers nog meer multivitaminen die vitamine B6 niet bevatten.

We raden je dan ook aan om zeker zelf nog onderzoek te doen. Wellicht vind je dan een multivitamine zonder vitamine B6 die beter past bij je behoeften en wensen.

Het is in ieder geval belangrijk om tijdens je zoektocht rekening te houden met de onderstaande factoren. Hierdoor weet je zeker dat je een geschikte multivitamine zonder B6 voor jezelf koopt!

Ingrediënten

Het zal je niet verbazen dat je naar de ingrediënten van de multivitaminen moet kijken als je ze met elkaar vergelijkt. Dit is al helemaal belangrijk als je geen vitamine B6 wilt innemen omdat je al genoeg van deze vitamine krijgt door je eetpatroon.

Check het etiket om er zeker van te zijn dat de multivitamine geen B6 bevat. Helaas is dit bij de meeste vitaminepillen wel het geval. Je zult dus relatief weinig keuze hebben. Toch zul je sowieso een multivitamine zonder B6 vinden. 

Deze vitamine kan overigens worden vermeld als pyridoxine, pyridoxal, pyridoxamine of pyridoxinehydrochloride. Als je deze ingrediënten niet ziet op het etiket van de pillen, betekent dit dat het product waarschijnlijk geen vitamine B6 bevat.

Wordt deze vitamine wel genoemd op de verpakking? Kijk dan nog even naar de dosering. Als het gehalte nul is, betekent dit immers alsnog dat de multivitamine geen vitamine B6 bevat.

Zoek je een multivitamine zonder ijzer en B6? Kijk dan bij de ingrediënten ook naar dit mineraal. 

Dosering

We noemden dit aandachtspunt net al even, maar als je een multivitamine zonder B6 wilt kopen, is het zeker belangrijk om naar de dosering te kijken. Deze informatie staat vermeld op het etiket naast de ingrediënten.

Het zou namelijk kunnen dat er een klein beetje vitamine B6 in de vitaminepillen zit doordat deze vitamine gebruikt is in een mengsel. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn, vooral als je liever geen hoge dosering van vitamine B6 wilt innemen.

Wil je deze vitamine helemaal vermijden? Koop dan dus echt een multivitamine zonder B6, die gelukkig ook verkrijgbaar zijn voor sporters.

Keurmerk

Vooral topsporters geven vaak de voorkeur aan een multivitamine zonder B6. Dit komt doordat ze gezond eten en daardoor al genoeg van deze vitamine binnen krijgen.

Als ze dan toch nog een multivitamine met vitamine B6 nemen, kan dit resulteren in vervelende bijverschijnselen. Vitaminepillen zonder B6 zijn dus vooral voor topsporters beter.

Het is dan wel belangrijk dat je een multivitamine koopt die 100% dopingvrij is. Sporters worden anders namelijk bestraft met schorsingen en boetes.

Let daarom op het keurmerk: Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport, als je als topsporter een multivitamine zonder B6 wilt aanschaffen.