Multivitamine zonder ijzer kopen? Bekijk de top 5 beste

multivitamine zonder ijzer

Als je een tekort aan zink hebt, kun je ervoor kiezen om dit probleem aan te pakken met een multivitamine waar veel van dit mineraal in zit.

Toch werkt dit helaas niet altijd. Dit komt doordat zink concurreert met ijzer als het gaat om de opname in je lichaam. Je kunt daardoor dus nog steeds te weinig zink binnenkrijgen.

Dit probleem heeft gelukkig een oplossing. Kies dan namelijk voor een multivitamine zonder ijzer, het zink heeft dan vrij baan in je lijf! 

De 5 beste multivitamine zonder ijzer

Ben je op zoek naar de beste multivitamine zonder ijzer? Check onze top 5! 

Multivitamine zonder ijzerBelangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Salus Epresat Multivitamine– Voor iedereen vanaf 12 jaar oud
– Mix van vruchtensapconcentraten
– Gebruik de meegeleverde maatbeker voor de dagelijkse dosering
niet bekend
2. Vital Cell Life Multi-Mineralen Complex Zonder IJzer– Neem dagelijks 1 tot 2 capsules in
– De capsule kan verwijderd worden
– Geschikt voor mannen boven de twintig en vrouwen boven de vijftig
€ 0,21
3. Natures Aid Multivitamine Drops Baby’s & Kids– Voor kinderen van 3 maanden tot 5 jaar
– Geef elke dag een druppel van 1 milliliter met de meegeleverde pipet 
– Natuurlijke sinaasappelsmaak 
€ 0,21
4. VeraSupplements Jodium- en Kopervrije Multi voor Volwassenen– Bevat geen ijzer, jodium, koper, mangaan en alfa-liponzuur
– Bedoeld voor volwassenen  
– Neem 1 capsule per dag bij de maaltijd
€ 0,37
5. HairSweets Multivitamine Gummies– Smaakvolle gummies
– Bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen
– Geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar oud
Kinderen: € 0,28 Volwassenen: € 0,56

Multivitamine zonder ijzer: Aandachtspunten

In onze tabel staan 5 geweldige multivitaminen zonder ijzer. Toch betekent dit niet per se dat er geschikte pillen tussen zitten voor jou.

Dit heeft bijvoorbeeld te maken met je eigen behoeften en wensen. Kies dan zelf een betere multivitamine zonder ijzer door op de volgende aandachtspunten te letten tijdens je zoektocht.

Etiket

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar het etiket als je een multivitamine zonder ijzer bij Kruidvat of een andere winkel wilt kopen. Let hierbij vooral op de mineralen, waar ijzer natuurlijk bij hoort.

Als een multivitamine zonder ijzer op je verlanglijstje staat, moet je dus checken of de pillen daadwerkelijk geen ijzer bevat.

Wil je een multivitamine zonder B6 kopen? Kijk dan ook naar het etiket, al mag er dan dus wel ijzer in de pillen zitten. In dit geval wil je juist geen vitamine B6 innemen. 

Ingrediënten

Er mag dan wel geen ijzer in je multivitamine zitten, dit betekent uiteraard niet dat de andere ingrediënten niet belangrijk zijn. Je doet er dan ook goed aan om een multivitamine zonder ijzer te kopen die een gebalanceerd profiel heeft.

Bepaal zelf welke vitamine en mineralen je graag wilt innemen. Vergelijk vervolgens alle multivitaminen zonder ijzer aan de hand van dit lijstje.

Weet je niet welke vitaminen en mineralen belangrijk zijn? We raden in ieder geval vitamine A, B-complex, C, D en E aan qua vitaminen. Mineralen als selenium, magnesium en zink zijn ook vaak belangrijk in multivitaminen.

Behoeften

Als je een multivitamine wilt kopen, is het altijd essentieel om je behoeften te bepalen. In dit geval weet je dus al dat je geen ijzer in je vitaminepillen wilt. Toch heb je mogelijk nog meer behoeften.

Als jij de persoon van onze introductie bent dan is het bijvoorbeeld cruciaal dat je veel zink binnen krijgt. Koop in dat geval een multivitamine zonder ijzer en met een hoge dosering zink.

Ga zelf na welke behoeften je hebt en houd ze in gedachten als je alle multivitaminen vergelijkt.