Natuurlijke multivitamine kopen? Bekijk de Top 3 (Getest)

beste natuurlijke multivitamine

Je kunt je gezondheid ondersteunen door elke dag een natuurlijke vitamine te slikken. Deze producten zijn 100 procent natuurlijk, wat in principe betekent dat ze alleen maar ingrediënten bevatten die echt uit de natuur komen.

Natuurlijke multivitaminen bevatten dus helemaal geen synthetische stoffen, wat bij veel andere multivitaminen helaas wel het geval is.

Dat een vitamine natuurlijk en plantaardig is, zorgt er ook direct voor dat deze pillen geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten.

Ben jij op zoek naar een goede natuurlijke multivitamine? Lees dan snel verder!

De 3 beste natuurlijke multivitaminen

Wil je graag natuurlijke multivitamine in huis halen? Wij raden je dan aan om te kiezen voor een van de onderstaande producten:

Natuurlijke vitamine Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Body & Fit Vegan Multi– Veel goede (pure) ingrediënten 
– Bevat extracten van onder meer groenten en fruit
– Hoge doseringen  
€ 0,40
2. Laveen Vegan Mama Multi– Speciaal afgestemd op (aanstaande) moeders
– Inhoud kan uit de capsule gehaald worden
– Gemaakt in Nederland
€ 0,62
3. MyProtein Vegan A-Z Multivitamine Capsules– Bevat 22 vitaminen en mineralen per capsule
– Vermindert vermoeidheid
– Betaalbaar
€ 0,25

1. Body & Fit Vegan Multi: De meest complete natuurlijke vitamine

Body-Fit-Vegan-Multi-beste-multivitamine

Body & Fit is natuurlijk een bekende fabrikant van supplementen. Zo heeft het ook een goede natuurlijke multivitamine gemaakt, namelijk de Body & Fit Vegan Multi.

Deze pillen zijn geschikt voor mannen en vrouwen en bevatten alle essentiële vitaminen. Bovendien zijn ze ook voorzien van groente- en fruitextracten
2. Laveen Vegan Mama Multi: De beste natuurlijke multivitamine voor (aanstaande moeders)

Ben je zwanger of ben je al bevallen? Je lichaam kan dan vaak wel wat hulp gebruiken, vooral als je borstvoeding geeft. Het kan daarom een goed idee zijn om de Laveen Vegan Mama Multi te slikken.

Deze natuurlijke multivitamine bevat 28 natuurlijke vitaminen, mineralen en kruiden die allemaal geweldig zijn voor (aanstaande) moeders!  
3. MyProtein Vegan A-Z Multivitamine capsules: De beste betaalbare natuurlijke multivitamine

Als je niet al te veel geld uit wilt geven aan het kopen van een natuurlijke vitamine dan raden we de MyProtein Vegan A-Z Multivitamine Capsules aan. Je moet elke dag zo’n pil slikken.

Deze capsules bevatten allemaal 22 belangrijke vitaminen en mineralen. Vitamine B12 is hier een goed voorbeeld van, wat bijdraagt aan je zenuwstelsel, metabolisme en immuunsysteem.  
Hoe kies je natuurlijke multivitamine pillen uit?

Inmiddels weet je wat onze experts zien als de beste natuurlijke multivitaminen. Maar vind je dat er geen goede optie voor jou tussen zit? Je kunt er dan voor kiezen om zelf op onderzoek te gaan.

Houd hierbij rekening met de volgende factoren, anders kun je helaas spijt krijgen van je aankoop! 

Ingrediënten 

Als je veganistisch bent, is het uiteraard belangrijk dat de pillen echt alleen maar natuurlijke vitaminen bevatten.

We raden je dan ook aan om te kijken naar de ingrediënten, je wilt er immers wel zeker van zijn dat de natuurlijke multivitamine daadwerkelijk plantaardig is.

Deze tabletten moeten bijvoorbeeld helemaal geen kunstmatige kleur-, smaak- en geurstoffen bevatten.

Als dit wel het geval is, zijn ze direct niet meer natuurlijk. Ook E-nummers horen niet in de natuurlijke vitaminen te zitten.

Als de pillen wel dierlijke producten bevat, kan de multivitamine helaas vervelende bijwerkingen opleveren. Voorkom dit door goed op de ingrediënten goed te letten. 

Waarom kiezen voor een natuurlijke vitamine?

In principe zijn er 4 redenen waarom je het beste voor een natuurlijke multivitamine in de vorm van een sapje of pillen kunt kiezen:

  • Goede opname van vitamine E: Veel natuurlijke vitaminen worden hetzelfde opgenomen als de synthetische varianten. Dit is bij vitamine E echter niet het geval. Je lichaam neemt de natuurlijke versie namelijk twee keer zo goed op als de synthetische variant! 
  • Geschikt voor vegans: Natuurlijke multivitaminen zijn 100 procent plantaardig. Dit zorgt er natuurlijk voor dat ze geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. 
  • Geen kunstmatige stoffen: Daarnaast bevatten natuurlijke multivitaminen dus echt alleen natuurlijke vitaminen. Kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen mogen bijvoorbeeld niet toegevoegd worden, wat gezonder is voor jou.
  • Geen E-nummers: Naast de kunstmatige stoffen zijn ook E-nummers uit den boze bij natuurlijke vitaminen, terwijl ze wel vaak gebruikt worden in de synthetische producten.