Vitakruid multivitamine: het kopen waard?

vitakruid multivitamine

Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een gezond lichaam. Ze spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van verschillende lichaamsfuncties en het behoud van een goede gezondheid. 

Een multivitamine kan een handige manier zijn om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, vooral als je een druk leven leidt en een uitgebalanceerd dieet niet altijd haalbaar is.

Ben jij de multivitaminen van Vitakruid tegengekomen? Maar weet je nog niet welke je moet kopen? En welke multivitamine van Vitakruid het beste is voor jou? 

In dit artikel gaan we dieper in op deze vragen en geven we je een overzicht van de multivitamines van het merk Vitakruid.

Beste Vitakruid multivitamine top 7

Allereerst delen we graag onze top 7 beste Vitakruid multivitaminen met je. Ontdek de belangrijkste eigenschappen en de prijs per dosering.

Vitakruid multivitamineBelangrijke eigenschappenPrijs per portie
1. Multi Dag & NachtMet een uitgekiende formule voor de dag en de nacht: energie voor de dag & opbouw voor de nacht. € 0.42
2. Multi BasisEen basis multivitamine voor wie de referentie-inname vitaminen & mineralen binnen wil krijgen. Een volledig natuurlijke multivitamine€ 0.29
3. Multi Dag & Nacht manSpecifiek ontwikkeld voor de behoefte van de man. Met een formule gebaseerd op het bioritme. € 0.44
4. Multi Dag & Nacht vrouwSpecifiek ontwikkeld voor de behoefte van de vrouw. Met o.a ijzer, chroom en mangaan.€ 0.43
5. Multi Dag & Nacht MamaVoor aanstaande moeders en vrouwen met een kinderwens. Met o.a. vitamine D3, vitamine E en foliumzuur. € 0.45
6. Multi Dag & Nacht JuniorVloeibare multivitamine druppels afgestemd op het bioritme van kinderen. Geschikt voor 1 t/m 12 jaar. € 0.66 – €1.33
7. Multi Dag & Nacht 50+ man/vrouwMultivitamine voor senioren. Verkrijgbaar voor de man en de vrouw. Unieke formule. € 0.54

1. Vitakruid Multi Dag & Nacht

De Vitakruid Multi Dag & Nacht is de basis van alle multivitamines van Vitakruid. Deze multivitamine is afgestemd op al je behoeften gedurende de dag.

Het bevat een compleet spectrum aan vitamines, mineralen en spoorelementen om ervoor te zorgen dat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Eigenschappen

 • bevat een actief B-complex voor energie, vitamine C voor concentratie en calcium voor ondersteuning van je zenuwen
 • met druivenpitextract OPC ter ondersteuning van hart- en bloedvaten
 • de nacht multivitamine bevat passiebloemextract om rust en slaap op te wekken
2. Vitakruid Multi Basis

Naast de specifieke multivitamines heeft Vitakruid ook een multivitamine genaamd Multi Basis. Deze multivitamine bevat alle benodigde voedingsstoffen in bio-beschikbare vormen. 

Eigenschappen

 • geschikt voor mensen die behoefte hebben aan lichtere doseringen
 • verkrijgbaar in tablet- of poedervorm
 • bevat geen etiketvulling, alleen effectieve doseringen van voedingsstoffen
3. Vitakruid Multi Dag & Nacht Man

Voor mannen heeft Vitakruid de Multi Dag & Nacht Man ontwikkeld. Deze multivitamine is speciaal samengesteld om het mannelijk lichaam optimaal te voorzien van voedingsstoffen. 

Eigenschappen

 • afgestemd op het bioritme van de man 
 • bevat onder andere zaagpalmextract voor het behoud van normaal haar, ashwagandha KSM 66® voor spieropbouw en een gunstige invloed op het uithoudingsvermogen en zink methionine en seleen voor het sperma
 • met antioxidanten zoals Q10 en N-Acetyl-L-Cysteïne voor bescherming tegen vrije radicalen
4. Vitakruid Multi Dag & Nacht Vrouw

Voor vrouwen biedt Vitakruid de Multi Dag & Nacht Vrouw aan. Deze multivitamine bevat alle vitamines en mineralen uit de Multi Dag & Nacht, maar heeft daarnaast ook toevoegingen speciaal voor vrouwen. 

Eigenschappen

 • afgestemd op het bioritme van de vrouw
 • bevat onder andere rode alg, dat calcium, magnesium en 72 andere sporenmineralen bevat om de botgezondheid te ondersteunen
 • met een compleet vitamine B-complex voor meer energie 
5. Vitakruid Multi Dag & Nacht Mama

Vitakruid-Multi-Dag-Nacht-Mama-multivitamine-zwangerschap

Voor vrouwen die zwanger willen worden of al zwanger zijn, heeft Vitakruid de Multi Dag & Nacht Mama ontwikkeld. Deze multivitamine is speciaal samengesteld om te voldoen aan de behoeften van vrouwen tijdens de zwangerschap.

Deze multivitamine is een must-have voor zwangere vrouwen om ervoor te zorgen dat ze alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen.

Eigenschappen

 • afgestemd op het bioritme van de (zwangere) vrouw
 • bevat onder andere een hoge dosering foliumzuur dat belangrijk is voor de ontwikkeling van de foetus. 
 • met Aquamin®, een rode alg die calcium en andere sporenelementen bevat. 
6. Vitakruid Multi Dag & Nacht Junior

Voor kinderen heeft Vitakruid de Multi Dag & Nacht Junior ontwikkeld. Deze multivitamine is speciaal samengesteld om te voldoen aan de behoeften van opgroeiende kinderen.

De multivitamine is verkrijgbaar in vloeibare vorm, waardoor het gemakkelijk te mengen is met bijvoorbeeld yoghurt, vla of fruitsap.

Eigenschappen

 • voor kinderen vanaf 1 t/m 12 jaar
 • bevat een unieke combinatie van multivitamines en omega-3 vetzuren om de groei en ontwikkeling van kinderen te ondersteunen.
 • met verbeterde smaak met natuurlijke zoetstoffen, zodat het ook lekker is voor kinderen
7. Vitakruid Multi Dag & Nacht 50+

Voor mensen van 50 jaar en ouder heeft Vitakruid de Multi Dag & Nacht 50+ multivitamines ontwikkeld. Deze multivitamines zijn speciaal samengesteld om te voldoen aan de behoeften van mensen in deze levensfase. 

Eigenschappen

 • voor mannen bevat het onder andere voedingsstoffen die goed zijn voor de prostaat, zoals zaagpalmextract
 • voor vrouwen bevat het multivitamines die de ondersteuning van de botten bevorderen, zoals goed opneembare calcium uit rode alg (Aquamin®)
 • beide multivitamines bevatten ook anti-verouderings eigenschappen en voedingsstoffen die helpen om vitaal te blijven
Hoe kies je een goede multivitamine van Vitakruid?

Bij het kiezen van een multivitamine zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Dit zijn de belangrijkste. 

Let op de samenstelling

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de samenstelling van de multivitamine. Een goede multivitamine bevat een breed spectrum aan essentiële vitaminen en mineralen.

Dit zorgt ervoor dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt voor een optimale gezondheid.

Doelgroep

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de doelgroep waarvoor de multivitamine is bedoeld. Vitakruid heeft multivitamines afgestemd op verschillende doelgroepen, zoals:

Deze multivitamines zijn speciaal samengesteld om te voldoen aan de specifieke behoeften van elke doelgroep.

Op basis van de informatie in dit artikel kun je een weloverwogen keuze maken en de beste Vitakruid multivitamine voor jou ontdekken. Heb je niet gevonden wat je zocht en wil je graag een goedkoper alternatief? Bekijk dan de Lucovitaal multivitamine

Kortom

Het kiezen van de juiste multivitamine is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, geslacht en specifieke behoeften. Vitakruid biedt een breed scala aan multivitamines aan, afgestemd op verschillende doelgroepen.

Of je nu een man, vrouw, zwangere vrouw, kind of 50-plusser bent, er is een multivitamine die bij jou past.

De multivitamines van Vitakruid zijn samengesteld met de beste ingrediënten en houden rekening met het bioritme van je lichaam.

Kies de multivitamine die het beste aansluit bij jouw behoeften en zorg ervoor dat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt voor een optimale gezondheid.